Begnadalen Idrettslag

                                         
Publisert:  02.03.09
- Buvassløpet 2002


- Tur til Vikersund 14.mars 2009

                   Historie
Begnadalen idrttslag har lange og rike tradisjoner innen idretten i bygda. På denne siden vil prøve å samle noen inntrykk fra svunende tider :

Begnadalen idrettslag fotballag fra 1947-48

Bildet er tatt på idrettslagets fotballbane på Kristiansmoen.


1. rekke fra v: Egil Andreassen, Olaf A. Haugen, Thorleif Kolsrud
2. rekke: Birger Andreassen, Anton Stokkedalen, Anton Odden
3. rekke: Ola Gulsrud, Ola Weimodet, Georf Sørum (?), Torvald Ruud, Oddvar Johansen
Kampen må ha vært ca 1947- 48 og draktene er fra før krigen.

Publisert 2007

Høkksrubakken Skiflygerlag

Det nyeste tilskuddet til foreningslivet i Begnadalen så dagens lys forrige helg. Høkksrubakken Skiflgerlag ble stiftet fredag kveld i låven til gårdbruker Olis på Fennøya. Lørdag morgen var skiflygerlaglaget på sin første organiserte tur,til World Cup i skiflyging i Vikersund. Med 28 skiflygingsinteresserte fra Bagn, Hedalen, Begnadalen og Nes i Ådal gjorde Høkksrubakken Skiflygerlag seg bemerket i Vikersund. Lagets egen hjemmelagede fane syntes godt på sletta, og var
et hyppig fotoobjekt sammen med lagets medlemmer, der mange hadde fulgte oppfordringen fra organisasjonskomiteen og funnet fram vømmølsnikkersen, bjønnfitta og Bergans Meisen. En av stifterene av Skiflygerlaget, Ole Torgeir Dokkebakke og undertegnede ble intervjuet av World Cup radioen i Vikersund. Vi var heldige og fikk oppleve at rennet ble gjennomført så og si etter programmet, tross dystre spådommer med vind. Gledelig var det også at vår favoritt Anders Jacobsen nok en gang innfridde og vant rennet. Etter rennet hadde Høkksrubakken Skiflygerlag oppsummering og evaluering av sin første tur, med øl og pizza i Hønefoss.

Ikke alle vet at verdens lengste hopp i 1922 ble utført i Begnadalen, Olav T. Kaasa fra Telemark nådde den anseelige lengde på 55 meter i Høkksrubakken. 

Skiflygerlaget vurderer også tur til World Cup i Lysgårdsbakken på Lillehammer 16. Mars.
Høkksrubakken Skiflygerlag takker alle som var med på turen for sine bidrag til at det ble kjempebra stemning og en trivelig tur. 

Takk til Magne Stensrud for stødig kjøring med sin verteranbuss som stod i stil med passasjerene. Takk også til våre
økonomiske samarbeidspartnere som var og hjalp oss med å få gjennomført turen. Takk til Sør- Aurdal Kommune for lån av stiftemaskin,
og ikke minst takk til Olis Lien for lån av "produksjonslokale". 
 

For Høkksrubakken Skiflygerlag

Svein O. Kopperud
- " Reiseleder " -


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter