B


Publisert:  02.02.14.  


BAT - En eventyrlig reise gjennom 20 år

Dette er tittelen på årets revy i Begnadalen amatørteater – hva legger du i dette, leder Hans Allergoth? Jeg kunne jo fortelle dette selv – men nå har det seg slik at vi har utfordret en kjent forfatter til å skrive et dikt for oss.  Vi ga forfatteren noen stikkord. Dette er noe av hva h’n sendte i retur:

”BOOOKAAA jei har skrivi heter ”Jubalong” og består av hundre og treåførti vers! Jeg har fått tilsendt noen stikkord som ikke stikker så djupt kan du si.  Noe har jeg dikta sjæl, men det meste er sann historie basert på fakta

”Det var i det herrens år 1993 at det satte seg ned
- en gjeng med folk for å lage noe skøy for bygda.
Noen var unge, mens andre var trygda.
At de skulle holde på år etter år,
hvem veit om det har blitt et eller to magesår?
Første gang da scena ble pønta,
det var med noe gammalt som ingen forventa.
Håndmalte kulisser fra edel årgang –
belyst litt magert, det var uten han Sætrang.
Skuepillera skreik og lo – å var mikrofoner for no?
Salen hiksta og lo –  vi må huske detta var lenge før folk visste å begnadalsdotten var for no. Teatergruppa har nå tatt rennafart inn i samtida – og noen ganger framtida!”

Dere har premiere 15/2 – hvor lenge har dere holdt på?
Vi starter opp i september og koser oss sammen og leker oss frem til forestillingen i februar. Alle i gruppa er amatører og vi gjør dette fordi vi syntes det er gøy. Det er nok derfor det år etter år har blitt så godt mottatt blant publikum. For om vi har det gøy, har dere det gøy, tror vi. Nå skal det også sies at det er mye jobb å lage en revy – men så lenge man har det gøy på jobben….

20. forestilling i år – er det de ”samme gamle” som går igjen etter seg på scena? Noen av oss har vært med i gruppa i alle disse åra – ellers kommer det stadig vekk noen nykommere mens andre faller fra. I år har vi 2 nye ungdommer med oss: Martin Myhra Lien og Syver Amundsen – det er gutter som både har ideer selv og er aktive på scena – moro!
Vi anbefaler alle å prøve ut teater. Føler du ikke for å stå på scenen, hvorfor ikke hjelpe til med sminke, kulisser, lyd, lys e.l.?

Tema for revyen kan du tipse om dette?
Vi holder kortene godt inntil brystet – men det hender vi legger ut en liten filmsnutt fra øvelsen i ny og ne, og ut fra det kan vi vel tipse om at Begnabanden har vært løs, det blir talkshow, elg og rev har vi både sett og hørt om og vi har et par ekstra gode sitteplasser til et par stykker fra publikum…

Dette høres spennende ut – vi kan ikke annet enn å si: følg med på annonse i avisa – billetter bør forhåndsbestilles for det blir bare 2 forestillinge (lørdag og søndag). Break a leg!Her kan du se mer på hjemmesiden til BAT, klikk her....

                         Nettsideansvar:  Reidar Schlytter