Publisert:  28.11.08
2006

- Speiderleir på  
  Perskula


- Speidergruppa

2007
2008
2009

- Tur til Øyvatnet 06.05.09
                                                          
                                                     


Speidergruppa startet opp i 1948. Altså har vi drevet på i 60 år i år!

Speideren er en internasjonal organisasjon og ble startet i England.
Begnadalen Speidergruppe og de andre gruppene i Vest-Oppland danner Vest-Oppland krets som sammen med alle de andre kretsene i Norge danner Norges Speiderforbund. Norges Speiderforbund er igjen tilknyttet Verdensforbundene. Gutter og jenter har hvert sitt verdensforbund.


                                            Til 50-årsjubileet laget vi et  hefte  der vi forteller  gruppas  historie.  Her   er  med mange bilder fra  aktiviteter  i  50 år.  Vil noen ha heftet er det bare å henvende seg til Speideren.

Speiderskjorte og skjerf er uniformen. På disse har vi forskjellige merker.
Her viser Mathea på Fenøya fram skjorta med Begnadalen Speidergruppe-merke, Oppland Krets-merke og Norges Speiderforbund-merke. På armen sitter dyktighetsmerker. Det gule merket på skjerfet viser at Mathea er småspeider.
 
         
 

Vi tror de fleste vet hva Speidern er for noe, men vi nevner at vi har vanlige speidermøter i Peisestua, utemøter, små- og lengre turer, overnattingsturer og det aller morsomste; speider-leire. Til sommeren er det landsleir i Åndalsnes. Da pakker vi alt utstyret og legger i vei. Vi har med alt vi trenger utenom maten. Vi har egne telt, kjøkkenutstyr  i  de  såkalte  kjøkken-kassene, redskap og utstyr, slik at vi greier oss selv.

Gruppeleder er Gerd Elin Damslora. Kasserer er Anette Hougsrud. De som tar seg av møtene er Rebekka Damslora Randem og Marita Nilsen. De bor på hybel på Fagernes, men  kommer med bussen for å holde speidermøte og reiser opp igjen etter møtet. Flott gjort !Dette bilde er fra et møte i høst. Foran fra venstre: Jørgen Damslora Randem, Ludvig Grepstad Viken, Sondre Strømmen,  Ole Kristian Rustebakke. 2.rekke fra venstre: Mathea Myhra Lien, Othilie Hansebakken, Elin Weimodet, Karen Myreng Åmodt, Benedikte Haugen. Bak fra venstre: Kristoffer Dokkebakke Aaslie, Jonas Berge Strandbråten, Martin Myhra Lien, Ole Edvard Gulsrud, Morten Stensrud.


På dette møtet ble det laget knutetavler. Når  speiderne har laget 8 forskjellige knuter får de et
knutemerke til å ha på skjorta.


        
 


Foruten de vanlige møtene har vi disse planene framover:
Vi deltar med opplesing og tenning av adventslys på adventsgudstjenesten i kirken.
Vintertur til Åsemyra med overnatting. De som vil kan ligge ute.
Orrhaneleik i Øyvassfaret natt til1 mai med overnatting ute.
Landsleir i Åndalsnes. Vi gleder oss.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter