Publisert:  24.02.09

2009

Her kan du se repotasjen fra forestillingen på Begnadalen Samfunnshus, lørdag 21. november 2009, klikk her...

              
Kommer til Begnadalen lørdag 21. november 2009

Har du sett filmen om Aladdin? Ja, sier du? Glem det! Det er ikke sånn det var, alt du tror du vet om Aladdin er helt feil!

Vi du høre og se hva som egentlig skjedde, må du ta turen til Begnadalen samfunnshus lørdag 21/11  kl. 1800. Da vil barneteateret ta deg med på en flygetur til byen Humburg – hvor Aladdin bor.

Sett av lørdagen allerede nå!

 VELKOMMEN!

2008

BEGNADALEN BARNETEATER

Viser;

ROBIN HOOD
Av Anne Brodin


Premiere: Lørdag 26. april kl. 18.00
Forestilling også: Søndag 27.april kl. 18.00
Sted: Begnadalen Samfunnshus

Salg av kaker og Kaffe/brus

Velkommen!


Billettbestilling lørdag til Eva: 61 34 80 77 / 91 80 38 77
Søndag til Gerd Elin: 61 34 81 38 / 99 56 18 65Robin Hood av Begnadalen BarneteaterDet var premiere på oppsettingen lørdag kveld. Det var nesten 100 tilskuere som møtte opp for å se Robin stjele fra de rike og gi til de fattige, og den slemme sheriffen ble til slutt avsatt da kong Richard kom tilbake.Robin Hood er en berømt legendarisk skikkelse fra England. Hans eksistens har ikke kunnet påvises historisk, men det har vært gjort mange forsøk. Lørdag kveld kunne skikkelsen påvises i Begnadalen alias Marie V.I alt var det 20 unge skuespillere som fremførte historien på en fremragende måte. Begnadalen barneteater har også mange faste voksne medhjelpere som bidrar med instruksjon, lyd, lys, sminke og scenearbeider. Det ligge mye arbeid fra både små og store for å gjennomføre en slik oppsetning.Neste og siste mulighet til å se forestillingen er søndag 26/4 kl 18.
Det kan anbefales å se den.

2007

JUNGELBOKEN I BEGNADALEN

Begnadalen amatørteaters barneteater setter opp forestillingen JUNGELBOKEN av Rudyard Kipling 29. april. Stykket er oversatt av Arne Lindtner Næss, men Svein Gundersen er komponist.Mowgli er den lille gutten som vokser opp blant ulver i jungelen. Sammen med sine trofaste venner; ulvene, bjørnen Baloo og panteren Bagheera prøver han å unnslippe den forferdelige tigeren Shere Kahn. Det kan bli både morsomt og skummelt, med både snille og slemme, smarte og dumme dyr. Spesielt er opera tonene til slangen Kaa hysteriske. (Må oppleves!) Det hele er krydret med frisk norsk musikk og artige replikker.
Jungelboken er et morsomt stykke som passer for barn i alle aldre. Hovedrollen spilles av Ole Magnus Strandbråten Sørum (10) som gjør en utmerket jobb i sin tolkning av Mowgli.
Der andre teatergrupper har en blanding av voksne og barn på scenen er det unike med Begnadalen at det kun er barn i rollene, denne gang i alderen 8-14 år.
Vi har øvd siden februar og har således hatt få men intense uker bak oss. Jungelboken er et ambisiøst stykke å sette opp, men teatergruppa setter fokus på selve spillegleden til barna. Dette føler vi er med på å gi dem en verdifull ballast med seg videre i livet, sier Elling Weimodet og fortsetter; ”enkelte av ungene har vært med siden starten for 6 år siden – mens noen av statistene er nye av året.”
5 av skuespillerne fra amatørteatergruppa er instruktører. I tillegg stiller teatergruppa med snekker, sminke, lys og lyd.

Bli med Mowgli og alle de andre i denne spennende fortellingen om vennskap, mot og samhold. Forestillingen settes altså opp søndag 29. april i Begnadalen samfunnshus. Følg med på annonse i avisen.

2005

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen for fullt hus

 

Begnadalen Amatørteater- barneteater fremførte en glimrende forestilling lørdag.

Oppsettingen av stykket var et samarbeid med kulturskolen i Sør-Aurdal slik at det var ikke bare Begnadøler som var med.

Det var mange glimrende prestasjoner blant de unge skuespillerne.

Det ligger også en stor innsats bak, sminke, lyd/lys, effekter som har vært utført av 6-8 voksne instruktører i Begnadalen Amatørteater.

Etter forestillingen fikk de trampeklapp fra de vel 200 som var tilstede.

I pausen var det kiosk med noe som fristet både stor og liten.

Hakkebakkeskogen

Historien er om Bjørnemor og Bamsefar og vesle Brumlemann., dobbelpepprete pepperkaker, om bestemor Skogmus med paraplyen, arbeidsomme Morten Skogmus og Klatremus - som er kunstneren, gjøgleren med sans for verdien av det nyttige i det unyttige. Mikkel Rev er en av de skumle og aggressive i oppsettingen.
De lever alle i Hakkebakkeskogen - en diktet verden som på mange måter kan minne noe om vår egen store verden.

Det var 25 barn med på scenen i årets oppsetting, og alle er i grunnskole alder, men det var bare fire gutter. Vi får håpe at flere gutter i aktuell alder blir med på neste års oppsetting fra Begnadalen Amatørteater.

Red.

Rolleliste:

Klatremus- Anja

Morten Skogmus- Mari

Mikkel- Knut Olav

Bestemor Skogmus- Mia

Bakemester Harepus- Vilde

Bakergutt- Solveig

Kråkeper- Lisa

Petter Pinnsvin- Jørgen

Den store Elgen- Jostein

Ugla- Thora

Bamsefar- Marita Iren

Bamsemor- Ida

Brumlemann- Lars Emil

Ekornbarn- Martine, Lina, Jenny

Bonde- Marie

Bondekone- Marita

Hunden Hannibal- Maren

Stabbursmusa- Inger Dorthea

Dansemus- Anie, Elin, Othilie, Synne, Julie

Piano/ orgel- Bjørg Strandbråten

2002

BARNETEATERSUKSESS I BEGNADALEN   

”Det er ingen annen norsk dikter og forfatter som har trøffi unga så godt heime som Alf Prøysen. Unga han forteller om er verken prinser eller rike – men helt vanlige dagligdagse unger som er like lite – eller mye – spesielle som du og je” sa Therese da hun forklarte valget av Prøysen i begynnelsen av søndagens flotte fremførelse av barneteateret i Begnadalen samfunnshus.    10 av Prøysens sanger ble sunget og dramatisert på scena og som Ole C så flott sa det ved introduseringen til siste sang før pause:

”Vi har fremført noe av det Alf Prøysen har dikta uten at vi dermed kan påstå at dette har vært representativt for diktinga hans. Utvalget har vi prøvd å sette inn i en slags sammenheng – men vi kunne sikkert gjort dette på andre og bedre måter. Men uansett åssen dette har gått, så velger vi i hvertfall på tampen å gjøre Prøysens ord til våre, og håper at hvis vi itte blir tilgitt så får vi kanskje en sjanse til….” og Prøysen-avdelinga ble avsluttet med: ” Du skal få en dag i morra”

Stemningen i salen var spent når andre akt skulle starte; det var Lindgren som stod på programmet men hva ville vi få høre fra ” Verdens beste Astrid” sin store samling?

Det ble mørkt i salen og plutselig hører vi trompeten som spiller ”Her kommer Pippi Langstrømpe” – det går et grøss gjennom kroppen og plutselig føler man at man er i hagen til Villa Villekulla og ser og hører Pippi selv spille…. En flott innledning til 2. akt!

I det siste nummer med Pippi, fortalte Lina oss at da Pippi var liten og seilte på de 7 hav sammen med pappa`n sin lærte han henne en voggevise. Den voggevisa avsluttet de Pippi-sekvensen med på en flott og profesjonell måte!     Det var mørkt i salen noen få sekunder før lyset kom på og det gjallet i salen; Emiiiil og der løp jammen Emil over scenegulvet og forsvant inn i snekkerbua…

Og så dukket  Lina  opp (i flere utgaver) – du vet, tjenestejenta fra Katthult i Lønneberget, på scena og sang ” Hur jeda meg sånt barn han var…” og rett etterpå gjallet det igjen i hele salen ”Eeeeemiiiil!, og der kom jammen Emil løpende enda en gang – denne gang med  faren haltende etter –med det ene benet i en bøtte…En flott forestilling som ble vakkert avsluttet med en nydelig sang ” Jag gør så at blommarna blommar” og som hele ensemblet etterhvert kom inn på scena og deltok i.

ette var barnas kveld; Det var barna selv som stod for alt som foregikk på scena, fra introdusering via sang til dramatisering. Og at de hadde det gøy på scena var lett å se, selv om den naturlige nervøsiteten lå som ett lett slør i første del av forestillingen. Og det var mange barn i salen som koste seg med kjente og kjære sanger – og noen av dem sang til og med med på enkelte av dem….

Litt hjelp har barna selvfølgelig hatt;  av foreldre, amatørteaterets instruktører, lys- og scenearbeidere – dette viste de å vise at de satte pris på under presentasjonen etter forestillingen. De hyllet hjelperne sine! … og Bygdeutvalget hyllet aktørene med takk og overraskelser… og det vel fortjent!  

 Og barneteateret var ikke snauere enn at de tok ett ekstranummer for publikum! Det var tydelig at de likte seg på scenen. Og at vi får se mer til denne gjengen er vi sikre på, -  for  etter å ha tatt temperaturen blant de involverte etter ekstranummeret – var signalet helt klart; Dette var gøy – dette skal de gjøre mer av!

LBW/RS/OBS


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter