Begnadalen Amatørteater


Publisert:  24.02.09


DR. GRUE HAR FORLATT BEGNADALENDe som ikke fikk med seg helgens forestillinger på Dr Grue i samfunnssalen – gikk i hvert fall glipp av trimming…. av lattermusklene.
”Dr. Grues roterende tunge” inneholder både mange og rare forviklinger, og Begnadalen amatørteater har igjen gitt oss vondt i magen pga alle latterbrølene.
De som fylte nesten alle stolene i samfunnshuset under både premieren lørdag og forstillingen søndag så ut til å storkose seg.
Ei av de som var der lørdag holdt på å snuble i pausen, hun fortalte etterpå at : ”jeg var livredd for at jeg måtte til doktor”Elling Weimodet hadde den bærende rolla i stykket – og nok en gang leverte han.
De øvrige skuespillerne var også utrolige dyktige;
Ingun Bertelruds debut som ordførerens strenge hustru var storslagen. Hun spilte som om hun ikke skulle ha gjort annet! Hennes store hemmelighet ble finurlig avslørt via hypnose av Dr, Grues venn Hugo i Hans Allergoths skikkelse. Her må vi også nevne effektene fra lys og lydmannskapene. Det satte den flotte mystiske stemningen.
Professoren i Uno Ingelsens skikkelse var også glimrende spilt – for ikke å snakke om hvor ekstatisk han var når han viste Dr, Grue sine flotte oppfinnelser…
Ellers må vi nok nevne at når Begnadalen amatørteater setter opp skuespill – så mangler det aldri på action – enten det står i manus eller ikke: Cathrine Hagens versjon av en snuspyttende, øldrikkende legedatter var ubetalelig. Likeens Jarle Strandbråtens versjon av en tøflus av en ordfører – tøff på jobb alene, men med Kona (Ingun) på slep da var han riktig så kuet. Liv Barbro Veimodet som ung tysk legestudent med meget dårlig syn snublet seg over scena og sørget nok for at både hun og dr. Grue fikk noen drabelige blåmerker…
Eva Sætrang spilte postdamen som, selv om hun ventet på skilsmissepapirene, koste seg storlig med Dr. Grue på legebenken… til alles forlystelse.
Til slutt må vi nevne Presten. Knut L Hougsruds versjon av en pastor som var meget hysterisk opptatt av de nakne negrene i Afrika var storlagen. Og ikke minst hans noe overraskende sluttnummer – hvor han viste salen sine egne hemmeligheter…

Vi lo godt hele kvelden og gleder oss allerede til neste oppsetting!


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter