B

                                                            Teknoklubben 
Publisert:  01.06.23 
Pressemelding fra Vennepunktet om Teknoklubben Sør-Aurdals Team Enkelt sin opplevelse i Marokko 17.-20. mai 23

 

Publisert av Sonja Bordewich 01.06.23


De fleste nordmenn feiret 17 mai ikledd finstasen og med is i hånden, for Team helt enkelt fra Sør- Aurdal bestående av Sivert Gabrielsen, Knut Kvåle Garthus, Jan Olav Grimsrud og Harald Ruud ble nettopp denne viktige dagen og påfølgende dager brukt til å reise til Marrakesh.


Deres veiledere, iherdige teamsupportere Ola Bordewich Strøm og Lars Kvåle Garthus - deres eget filmteam og foreldre i klubben feiret 17.mai med å gå i tog rundt hotellets basseng.


Teamet hadde vikinghjelmer, norske flagg og egen robot, teknologipresentasjon, prosjektpresentasjon, kjerneverdipresentasjon haddd de øvd inn på engelsk siden januar- og oversatt til engelsk - detaljene var på plass.


Med god lagånd, samarbeid, kreativitet og innovativt mindset reiste de til Marrakesh.

 

Formålet med turen var deltakelse i det internasjonale arrangementet «First Lego League Open international Morocco 2023» som fant sted i Marrakesh fra 18.-21. mai.


På arrangementet deltok intet mindre enn 74 lag med 800 deltakere totalt fra land over hele verden. 

 

Barna og ungdommene som deltok var mellom 10-16 år.

Gjennom First Lego League får barn og ungdom utfolde seg kreativt og tenke ut innovative løsninger. De jobber med programmering av robot av Lego som skal løse gitte oppgaver på robotbord. I tillegg skal også en bærekraftig og innovativ løsning på valgt problemstilling presenteres for en jury - på engelsk.

 

Hensikten med arrangementet i Marokko utenom konkurransen var kulturutveksling og kreativ problemløsning.

 

Deltakerne fikk også oppleve det kjente markedet i Marrakesh. Der var det mange inntrykk.

 

For guttene i Team helt enkelt var konkurransen utrolig spennende, de kom på 46. Plass i Robotkjøringskonkurransen, med 74 deltakende lag fra hele verden - må vi si oss fornøyde, roboten gjorde ikke helt som vi ville - men det var opplevelsen av å være en del av et så stort og internasjonalt arrangement som føltes som et eventyr. Litt hod feriefølelse og lek var også viktig.

 

Takket være alle sponsorene og alle privatpersoner som bidro på SPLEIS ble det mulig å realisere denne turen. 

 

Spesiell takk til vår største sponsor Lions Club Vassfaret som sponset den største summen!

 

Teknoklubben Sør- Aurdal er overveldet og takknemlig over støtten de fikk. 

 

For å vise vår takknemlighet til sponsorer og privatpersoner og bygdefolket som er interesserte i klubbens opplevelse kommer vi til å arrangere en åpen kveld til høsten - hvor vi skal vise dokumentarfilmen som klubben v/  Martin Bordewich Strøm og Oda Hjelle laget om reisen til team helt enkelt. Dato kommer vi tilbake til! 

 

Vi er alle enige om at vi reiste hjem med økt motivasjon, god porsjon inspirasjon, nye kontakter fra hele verden - og spennende møter som gir energi til videre satsning i Teknoklubben sør-Aurdal. 

 

Bilder kan ses på vår nettside : www.teknoklubbensøraurdal.no

 

Det er jeg som eier bildene, så bare bruk dem hvis dere vil som passer med teksten:-)

 

 Foto: Sonja BordewishNettsideansvar:  Reidar Schlytter