B


Publisert:  20.01.22  

Nye brannbiler til Begna og Hedalen

Publisert av Reidar Schlytter 20.01.22

Endelig var dagen kommet, i dag ble det overlevert nye biler til Begna og Hedalen.
Pressis kl 12.00 ankom 2 nye brannbiler til Begna brannstasjon av leverandøren som er Egenes Branntekning i Flekkefjord.

Brannbilene er av typen Mercedes Sprinter - lang utgave med firehjulstrekk og er ellers utstyrt med topp materill. Bilene har mannskapscabin og røkdykkerstoler og er utstyrt med 300 liter vann, skumanlegg, elektrisk frigjøringsverktøy, røykvifte og vinsj.

De nye bilene skal erstatte  brannbilen i Hedalen som er fra 1991 og bilen i Begna som er av typen MB Unimog fra 1982. 

De gamle bilen skal også benyttes videre med noe mindre justeringer.

Valdres Brann og Redningstjeneste IKS står for investeringene.  og bilene som nå er anskaffet med topp moderne utstyr har en prislapp på ca 2. mill pr bil.

Begna brannstasjon som er på Begna Bruk er også utgått på dato og mangler plass til den nye bilen. Derfor har man leid ekstra garasje til den nye bilen et annet sted i bygda.

I sør-Aurdal må det også bygges nye brannstasjoner både på Bagn, Hedalen og Begnadalen. Det foregår derfor et intenst arbeid med å finne aktuelle tomter til de nye byggene som skal huse de nye bilene, og ikke minst personalet som skal få ordnede forhold med hensyn til godt arbeidsmiljø og andre fasiliteter. Endelig dato for oppstart med bygging av ny brannstasjon i Begnadalen er derfor ikke klart enda, men det kommer.

Det var mange som var møtt opp for å ta i mot de nye bilene, bl. annet brannsjef Laila Lien Østgård og  beredskapsleder Jan Rustøe. I tillegg møtte brannmanskapene fra Hedalen og Begna opp. 

Leverandøren gikk igjennom fasilitetene (teksnisk utstyr m.m.) sammen med brannmannskapet som var til stede. Alle var eninge om at de nye bilene kommer til å lette arbeidet framover.
Foto: Reidar SchlytterNettsideansvar:  Reidar Schlytter