BPublisert:  27.11.22  

Bedriftsbesøk fra Innlandet arbeiderparti

Publisert av Cathrine Hagen 27.11.22

Lise Selnes som er stortingsrepresentant og leder av Innlandet Arbeiderparti kom til Valdres og Sør-Aurdal sammen med Synnøve Brenden, fylkessekretær i Innlandet. 

De møtte torsdag opp i rakfisklokalet på Fagernes for å snakke med partilagene i Valdres- regionen.

De fikk høre litt om hva vi i Valdres ønsker for vår region, hva vi sliter med og hvordan dagens politiske situasjon påvirker oss. 

Etter møteslutt på Fagernes, tok vi turen ned til Sør-Aurdal og innkvarterte dem for natten på Piltingsrud gård. I vakkert vinterlandskap og fredelige omgivelser fikk de en god natts søvn. Før det ble en god frokost med lokale matvarer på kjøkkenet hos bonden Rasmus.

Han inntok frokost sammen med oss og fortalte historien om gården, dagens drift og om sine tanker om hvordan han ønsket å drive gården som turiststed. 

Etter frokosten fikk vi en presentasjon over framtidsplaner for utvidelse av dagens konsept og en omvisning på låven som brukes til selskaper, bryllup, konserter og teater. 

Neste stopp ble i Hedalen. Fekjær psykiatriske behandlingssted, er et unikt sted bygd opp av Elling Fekjær på gården han sjøl er født. 

I Fekjær behandler de unge mennesker som har fått altfor tung bagasje tidlig i livet. Vi fikk høre om det profesjonelle apperatet de har bygd opp i årenes løp. Hvordan mestring av hverdagsrutiner er en del av behandlingen og om skolestua som gir brukerene mulighet til utdanning. 

Fekjær er en velfungerende bedrift som tar sin profesjon høyst alvorlig og som setter pasientene først. Historiene vi har fått med oss derfra har gitt rom for ettertanke og et brennende ønske om at stedet skal få politiske løfter som gir dem mulighet til å videreføre sin gjerning.

Psykiatrien trenger Fekjær.  

Siste stopp med gjestene våre ble på Joker'n i Begnadalen. Vi vil at lokalbutikken skal bestå. Siv fortalte grundig om hvordan strømprisene har rammet dagliglivet på Joker'n. 

Hvor vanskelig det er for en bedrift som må bruke strøm døgnet rundt å spare på forbruket. 
 

Siv er ei real stå-på-dame som gir kundene mye ekstraservice. Og butikken er åpen 7dager i uka. 

Vi som har vært innom hos Siv & co på denne runden, har ihvertfall fått innsikt i lokalbutikkens betydning i bygdesamfunnet. 

Lise tok helgehandelen sin i Begnadalen. 

Det bør vi andre gjøre også! 

Sør-Aurdal Arbeiderparti har satt pris på besøket fra Lise og Synnøve. Vi er sikre på at de vil jobbe sammen med oss og for oss.

Og vi er veldig glad for at Arbeiderpartiene i Valdres kan samarbeide så godt. Vi ønsker å løfte vår region sammen.

Vi takker for besøket fra Innlandet arbveiderpartiHer noen bilder fra besøket i Valdres og Sør-Aurdal:Det hele startet med besøk på Fagernes med alle Valdres partiene


Turen gikk videre til Begnadalen og overnatting på Piltingsrud gård


Omvisning på låven


Besøket gikk videre til Hedalen og
Fekjær psykiatriske behandlingssted


Orientering om behandlingsstedet


Siste stopp for bedrifstbesøket i Vadres, ble Joker i Begnadalen


Lise i samtale med Siv på Jokerne i BegnadalenLise tok helgehandelen sin i Begnadalen.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter