BPublisert:  22.11.21  

Uvær og storm i Begnadalen

Publisert av Reidar Schlytter 22.11.21

Fredag 19.11.21 ble en historisk dag som vi seint glemmer i Begnadalen. Da opplevde vi kraftig stom med vindkast som la ned mange mål med skog, ødela telefon og strøm stolper med ledninger og kabler ned på bakken.  Et fullt virvar av ledninger, brukne stolper og trær som la seg ned i den streke vinden.

En anslår at flere millioner kubikkmeter skog har blåst over ende.

Etter to døgn  er det fortsatt mange som ikke har fått igjen strømmen enda, og de aller fleste mangler mobildekning og internettilkoblingen.

Det største nedfallet av trer ca 300 mål skjedde på furmoen mellom Stokkedalen og Storbråten velta. Se forøvrig vedlagte bilder.

Samme området ble skogen også lagt ned med sterk vind i 1934.

Det ble også store nedfall ved furumoen ved Begna Bruk.  Prøvde å kjøre dit for å ta bilder  men veien var fortsatt sperret.

Like hardt gikk det ut over skogen i Hedalen, fra Joker og ned til Hedda. Her ble telfonstolper og lysstolper knekkt som fyrstikker og boliger i området er uten strøm og internett.

SAE jobber for fullt for å reparere strømnettet og sakte med sikker får de fleste strømmen tilbake.

Det samme gjør Telenor med sitt nett, men på grunn av mengden vil dette ta tid.

Takker for innsatsen for de som prøver å få ting på stell igjen,  og vi må prise oss for at ingen mennesker eller dyr ble skadet.

Bildene fortellere det meste om katastrofen som inntraff på fredag:Foto: Reidar SchlytterNettsideansvar:  Reidar Schlytter