B


Publisert:  01.03.21  

Finn Olav (71) har fortalt om oppveksten – nå blir det langt dystrere scener


Skriveglad: Finn Olav Teslo setter pris på ei god bok, men skriver aller helst sjøl. Foto: Arkiv/Bjørn Karsrud

 KLipp fra avisa Valdres Ingri Valen Egeland  28.02.21

Finn Olav Teslo (71) leser gjerne, men ender helst opp med å skrive sjøl.


VALDRESMAGASINET/LESESJEKKEN: 71-åringen kom flyttende til Bagn som pensjonist med kona, som er barnefødt i bygda, for noen år siden.

Sjøl vokste han opp i Brumunddal. Historier fra oppveksten har så langt gitt grunnlag for tre egenskrevne bøker, seinest «En brumunddøl ser tilbake», som kom i fjor.

– De siste tre-fire åra har jeg faktisk fått lite tid til å lese bøker fordi jeg har sysselsatt meg med å skrive sjøl. Litt lesestoff får den bagnsbosatte brumunddølen likevel tid til. Også i denne sammenheng «ender» han gjerne opp på gamle trakter.

– Jeg har lest mange av bøkene til Thor Gotaas, som også er oppvokst i Brumunddal. Akkurat nå holder jeg på med en murstein av ei bok om en sentral brumunddalsbedrift, Berger Langmoen, som han har skrevet. Faren min jobba der, og i skoleferiene jobba jeg der sjøl, så det er ekstra moro når man kjenner emnet godt fra før. Ellers er jeg generelt historieinteressert og meldte meg inn i historielaget her for et par år siden, forteller Finn Olav, som for øvrig sitter som kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Sør-Aurdal.

Når 71-åringen nå er i gang med sitt neste egne bokprosjekt, er det ikke oppvekstskildringer, men en krimroman han fester til papiret – og handlinga er sjølsagt lagt til Innlandet.

– Jeg har sansen for krim og spenning. Særlig nylig avdøde John le Carré sine spionromaner liker jeg.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter