BPublisert:  06.07.20  
Valdres sommersymfoni på Piltingsrud gård

Publisert av Reidar Schlytter 06.07.20

Valdres sommersymfoni arrangerte konsert på Piltingsrud gård den 03.07.20. Avisa-Valdres hadde en fyldig omtale av konserten med mange flotte bilder som du nå kan se på Begnadalen.no.

Ikke et klassisk syn

 

Av Ingri Valen Egeland Publisert 03. juli 2020.Lama på lur. Knerten  har blitt en mye omtalt favoritt ved Piltingsrud gård. Nylig møtte han også det klassiske konseptpublikummet under Valdres sommersymfoni.


Et uventet syn fikk klassiskpublikummet nærmest til å sette kaffen i halsen under Valdres sommersymfonini.


BEGNADALEN: – Jeg må bare ringe og fortelle deg, for det er mildt sagt et nokså uvanlig syn foran meg her nå. En sommersymfonigjest som venter på konsertstart, sitter med mobiltelefonen opp til øret og stirrer med store øyne bort mot treet like bortenfor.

I skyggen av bladtette grener strekker nemlig en lang hals seg inn mot trestammen over de små hagebordene for å se om det er noe godt å finne. Noen småskvetne bevegelser og lattermilde hvin får den langstrakte til å trekke seg litt tilbake. I stedet beveger han seg videre og plukker fritt av noen av matmors stemorsblomster i blomsterkrukken litt lenger bort.

 

– Ikke spis blomstene!

– Du kan ikke spise blomstene, lyder det fortvilet fra en annen konsertklar gjest som med veivende armer og husjelyder forsøker å redde ytterligere noen stemorsblomster fra å gå ned på høykant.

 

– Han likte nok ikke at jeg snakket til ham slik, konstaterer vedkommende som blir møtt av et noe likegyldig blikk, et tungt, oppgitt utpust og en munnhule som tar en kjapp siste jafs, før hodet vender seg i annen retning, vekk fra matfatet, etter «maset» fra motparten.

 

– Spytter ikke

– Folk er redde for å bli spyttet på, siden Knerten er en lama, men vi har aldri sett at han har spyttet i løpet av de årene vi har hatt ham, forteller matmor Siri Ødegaard.

 

At man blir noe usikker i møtet med den mildt sagt utradisjonelle velkomstkomiteen, er kanskje ikke så rart – for det er sannelig ikke hver dag man blir møtt av en lama på klassisk konsert.

 

Det var på sin side tilfellet da hun og Rasmus Piltingsrud for første gang åpnet låven på Piltingsrud gård for Valdres sommersymfoni, eller Valdres sommersymfonini, som miniversjonen ble døpt, i forrige uke.

 

Åpnet låvedørene: Rasmus Piltingsrud og Siri Ødegaard ønsket velkommen til konsert på låven på Piltingsrud.

Elsker Marie-kjeks

Om det ikke akkurat oppsto søt musikk mellom lamaen og konsertpublikummet, var det mange som reagerte med forundring og begeistring i møte med verten Knerten – og fikk seg en uforglemmelig opplevelse.

 

– Knerten er et herlig, underlig vesen. Han er veldig snill og grei å ha med å gjøre, men han liker ikke å bli tatt på og klappet på, fastslår hun. Matmor har imidlertid sine knep og får raskt nærkontakt når hun fisker frem en pakke med Marie-kjeks.

 

Vertskap: Siri Ødegaard med lamaen Knerten, som gjerne lar seg lokke med på et bilde sammen med matmor, om det er Marie-kjeks å få.

Sommerkveld ved Begna

Gjestene på Piltingsrud fikk på sin side langt bedre oppvartning enn tørre Marie-kjeks. To fulle bordsetninger ble servert blant annet grillet Angus fra egen gård.

 

Kø: På Piltingsrud var det full bordsetning i forkant av begge de to konsertene på gården.

Den sommerlette desserten var det mange som tok med seg inn på låven og nøt ferdig til tonene av Guro Kleven Hagen og Ketil Bjørnstads skjønne samspill.

 

Søtt og musikk: Gunvor Vestby (foran t.v.), Halvor Vestby, Kari Holte Strømmen og Erland Strømmen tok med seg desserten inn på låven og nøt den til konserten.

Den dynamiske duoen, som holdt to konserter på rad, avsluttet selvsagt sommerkvelden ved Begna med Bjørnstads udødelige komposisjon, «Sommernatt ved fjorden».

 

Nedenfor kan du se flere bilder fra arrangementet på Piltingsrud gård.