B

Norsk Massivtre AS


Publisert:  22.12.20  
Mange kompetente ingeniører fra Oslo-området ønsker seg jobb i BegnadalenDet fungerte å søke etter ingeniør til Valdres som kan bo hjemme, forteller Arild Øvergaard i Norsk Massivtre AS
.
Klipp fra avisa Valdres  av Ivar Brynildsen Publisert 22. desember 2020

I slutten av november skrev vi om at Norsk Massivtre AS i Begnadalen valgte utradisjonelle metoder i sin leting etter en ny ingeniør. Metoden bar frukter. 15 ingeniører søkte stillingen.

Arild Øvergaard, daglig leder i Norsk Massivtre AS ble ganske så overrasket etter hvert som søknadene tikket inn. Veldig mange kompetente ingeniører hadde sett annonsen. Og veldig mange var spennende folk han kunne tenke seg å ha med på laget.

- Som dere skriv i november satte vi ikke som noe krav at vedkommende må flytte til Valdres for å få jobben. Jeg er selv bosatt i Asker, og vi har en salgsavdeling på Bekkestua. Selve fabrikken ligger som kjent i Begnadalen, og den vi ansetter må være her oppe ukentlig. Men ikke hver dag. Det går helt fint å bo i Oslo eller Horten eller Drøbak, kombinert med pendling eller hytteliv i Valdres, sier Øvergaard.

- Jeg trodde på forhånd at vi ville få en del søkere som drømte om å kombinere friluftsliv i Valdres med jobb. Den biten har ikke lokket så mange. Men fleksibiliteten i forhold til bosted, den er åpenbart attraktiv. Det er vanskelig å finne ingeniører i Valdres. Mens vi her altså fikk en lang liste søkere, sier Øvergaard fornøyd.

- Ikke alle har relevant bakgrunn. Men fem-seks av søkerne har utdannelsen og erfaringen vi trenger. Dermed er vi i en luksussituasjon. Vi kan gå etter dem som både har erfaringen og motivasjonen. Vi håper jo på å finne en som har lyst til å jobb med oss lenge.

Mange kan nok tenke seg et år eller to, det ser bra ut på cwen for en ingeniør å ha jobbet med massivtre. Vi vil helst ha en som synes dette er så interessant og spennende at vedkommende blir værende hos oss og bidrar inn i den videre utviklingen på både kort og lang sikt, sier han.

Kan skje raskt

-De siste intervjuene med de mest spennende kandidatene er snart unnagjort. Vi håper å ha ansettelsen klar før jul. Og vi er faktisk i dialog med noen som kan tenke seg å flytte til Valdres også. Det viser jo skikkelig motivasjon, så dette lover veldig bra. Jeg tror vi skal få på plass en person som virkelig styrker laget, sier Øvergaard.

Full fart

Norsk Massivtre AS har investert mye i år, blant annet i en ekstra produksjonslinje, og styret har nok vært litt nervøse i forhold til omsetningen. Vil de klare å forsvare investeringene?

-Vi har opplevd en flott ordreinngang nå på tampen av året. Før har det blitt stille før jul, nå er det fulll fart selv i romjula. Vi får på plass nye bestillinger hver dag, det er faktisk slik at kapasiteten for 2021 begynner å fylles opp allerede., Det er en ny situasjon for oss, og gir stor tro på fremtiden, sier Øvergaard.

Mye snakk om skole
Det er naturlig å spørre den daglige lederen i en viktig bedrift i Begnadalen hva han tenker om at skolen i bygda er berget inntil videre.

- De sim bor her og har familie er veldig opptatt av skolen. For dem er det klart at dette betyr mye. Det er jo veldig trist med tomme skolebygninger i en levende bygd.

Samtiidig tror jeg de fleste har tatt innover seg at skolen kan bli nedlagt.

Når det gjelder dem vi har snakket med om ny jobb, så har ikke spørsmålet om skolen vært tema, avslutter en optimistisk Arild Øvergaard.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter