B

Kongens Fortjenestemedalje


Publisert:  13.08.20  

Onsdag kveld ble Karen-Marie Ellefsen (69) fra Begnadalen utdelt Kongens Fortjenstmedalje

 

I Kollen: Karen-Marie Ellefsen har kommentert mange ulike sportsgreier, blant annet hopp, som her i Holmenkollen. Foto: NRK TV

 Av Susanne Adensfield  avisa Valdres, Publisert:13. august 2020,

NRK omtaler Ellefsen som en pioner som har banet vei for kvinnelige sportsjournalister i over 40 år. Onsdag fikk hun en "liten" ekstra oppmerksomhet for jobben hun har gjort.

BEGNADALEN/OSLO: I løpet av høsten har Ellefsen sin siste jobbopptreden på NRK.

Ellefsen ble fast ansatt i statskanalen i 1979, og OL i Moskva sommeren 1980 ble hennes første store idrettsbegivenhet. Erfaringen fra de olympiske leker opp i gjennom årene ble også bakteppet for onsdagens TV-innspilling som senere vises på NRK. Det hun ikke visste, var at Kongens Fortjenstmedalje også skulle deles ut.

– Betydd utrolig mye

Statsminister Erna Solberg og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kom inn i studio og delte ut utmerkelsen.

– Hun har betydd så utrolig mye. Hun er en kvinnelig pioner. Karen-Marie er en av våre livs stemmer som har fulgt oss gjennom hele livet, sier Eriksen til NRK.

Kong Harald tildeler ordener og medaljer til personer som har gjort en «særlig fortjenestefull innsats i samfunnet».

I begrunnelsen for utdelingen står følgende om Ellefsen:

«Den får du, fordi du har vært et forbilde. Med din direkte væremåte, god formidlingsevne og stå-på-vilje har du vist at det å være kvinnelig sportsjournalist og programleder i et mannsdominert miljø, er mulig. Du har banet veien for flere av dine yngre kolleger, og det gror en underskog av gode kvinnelige journalister i dine fotefar».

Begnadaken.no gratulerer Karen-Marie med Kongens Fortjenestemedalje.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter