B

Jaktmesse i Begnadalen kirke


Publisert:  24.09.20  

Høstens tradisjonelle jaktmesse og presentasjons av årets konfirmanter.

Av Trine Adde Hansebakken

Alle ble tatt imot i våpenhuset, for innskriving, med evnt smittesporing i forhold til pandemien. Jaktmesse har blitt en årlig tradisjon i Begnadalen.

Andre har høsttakkefest, noe vi og kunne hatt, men det å kunne markere at det snart er starten på jakta er fint. Signe prest hadde noen betraktinger rundt dette med balanse i naturen.

Vi er heldige som kan høste av naturens gaver, for å få balanse i bestand av dyr og som igjen er til nytte for menneskene. Hun hadde og noen refleksjoner i forhold til vegetarianere og veganer i forhold til tema jakt.

Det er god oppslutning om messa med mange forventningsfulle jegere som skal ut i skogen for å jakte på elg. Mange reiser nok allerede i morgen, men det er 25. september som er startskuddet for jakta. Årets konfirmanter ble presentert og hadde tatt med seg familiene sine.

Det er 4 som i år har lyst til å delta på konfirmasjonsundervisningen og så får vi se om det er mulig å gjennomføre konfirmasjon i juni 2021. i disse uforutsigbare tider.

Menighetsrådet hadde laget svært god elggryte med salat, hjemmebakt brød og saft til. Det var kaffe og gulerotkake. Dette ble servert i sakristiet til alle som ønsket.

Det å kunne komme sammen til en messe i et fysisk felleskap, kan ikke måles med en messe overført på nettet.

Tusen takk til menighetsrådet ved Kari Anne, Ingunn og Gerd Elin som arrangerer sammen med Signe prest, Anders kantor, Liv Barbro kirketjener og Ragnhild klokker

Årets konfirmanter 2021:


Fra venstre: Signe prest, Elias Hansebakken, Haakon Bordewich Strøm, Oscar Venåsen Korsmo og Melina Myra Lien
Foto: Trine Adde HansebakkenNettsideansvar:  Reidar Schlytter