B


Publisert:  21.10.20  

Digital ungdomsklubbAv Eli Torp
Aktivitetsleder
Frivilligsentralen i Sør-Aurdal kommune
Tingvollbakkin 15
2930 Bagn
Tlf: 46 89 37 09
Mail: eli.frivilligsentralen@outlook.com
Sør-Aurdal ungdomsråd tar koronaepidemien på alvor finner nye digitale løsninger for ungdommene i Sør-Aurdal.
Krornaepidemien rammer oss alle. Sør-Aurdal ungdomsråd har sett på hva dette gjør for ungdommene i kommunen og hva ungdomsrådet kan bidra med.

De ønsket derfor å gi et tilbud, i tillegg til de ordinære ungdomsklubbene i kommunen. De ville opprette en digital ungdomsklubb.

Det er store avstander i Sør-Aurdal kommune og det er ikke alltid like lett for ungdom å komme seg rundt i kommunen via kollektivtransport.

Ungdomsrådet ønsket derfor å samle ungdommen på en digital plattform hvor de enkelt kan møtes for å henge sammen.
Når alle har muligheten til å samles på en plass, blir samholdet blant ungdommen i kommunen sterkere og avstandene kortere. Kanskje treffer du noen nye venner også?

Ungdomsrådet mener at dette er et tilbud som inkluderer alle ungdommene, uavhengig av hvor du bor i kommunen, om du liker å mekke, danse, spille fotball, eller synge.

Den digitale ungdomsklubben foregår inne på Discord. Det er en kjent plattform for gamere og passer veldig fint som en sosial møteplass.
 
Her inne kan du bare henge med venner, spille musikk, se film, game osv.

Discorden er delt inn i forskjellige «rom» med ulike tema, som f.eks «oppholdsrommet», «memes», «gaming», «sjakk», «bandhjørnet» og «kino».
Discorden blir styrt av Sør-Aurdal ungdomsråd og er en plattform for ungdom av ungdom. For å få denne plattformen til å bli så bra som mulig, ønsker ungdomsrådet at ungdommene blir aktive og kommer med forslag til rom, aktiviteter, konkurranser og turneringer. Dette er deres digitale ungdomsklubb!

«Discord er en gratis kommunikasjonsplattform laget for ungdom. Vi i ungdomsrådet har valgt å ta bruk denne plattformen for å skape en online ungdomsklubb der ungdommer kan chatte, snakke, spille spill og skape relasjoner. Vi ser at når man ikke kan møtes ute som før, er mange ungdommer mye alene. Med denne klubben løser man dette problemet på en elegant måte.»
Martin Borderwich Strøm, leder for Sør-Aurdal ungdomsråd.

Discord kan lastes ned på pc, nettbrett og telefon. Ta gjerne med en forelder når du skal godkjenne retningslinjene for Discord.
Alle brukere av den digitale ungdomsklubben får først tilgang til klubben når de har blitt godkjent av Eli Torp, koordinator ved ungdomsrådet. Dette er for å sikre at alle som er inne på ungdomsklubben er ungdommer fra Sør-Aurdal kommune.

På den digitale ungdomsklubben vil du møte ledere fra ungdomsrådet og andre ledere. De er der for å hjelpe deg om du trenger hjelp med noe.
Vi håper å se deg der inne!

Invitasjonslink til den digitale ungdomsklubben:
https://discord.gg/3Jkmg54


Kontakt:


Martin B. Strøm, leder i Sør-Aurdal ungdomsråd. Tlf: 960 19 565
Eli Torp, koordinator i Sør-Aurdal ungdomsråd Tlf: 9510420240/468 93 709
Nettsideansvar:  Reidar Schlytter