BPublisert:  13.11.20  
Trine Adde Hansebakken: – Nye tomter må klargjøres i Begna boligfeltOppfordring: Klargjør tomtene i Begna boligfelt nå, oppfordrer Trine Adde Hansebakken. Foto: Bjørn Karsrud

Klipp fra avisa Valdres Av Bjørn Karsrud Publisert: 13. november 2020,

– Det må klargjøres nye tomter på Begna boligfelt, meiner Trine Adde Hansebakken.

Begnadalen:
Hansebakken, som er tidligere varaordfører og nå gruppeleder for Arbeiderpartiet, peker på at det er viktig å klargjøre nye boligtomter til nye familier.
Mangler vatn og avløp

- Vi må se om det er nye muligheter til å klargjøre tomtene. Tomtene ligger jo nesten klare. Det er egentlig bare vatn og avløp som mangler, sier Hansebakken.


Plass: Det er plass til flere tomter i Begna boligfelt. Foto: Bjørn Karsrud

Det ligger ifølge Hansebakken noen ferdige tomter nederst i feltet som tilhører kommunen og Begna Bruk, men de er ikke attraktive.

- Folk ønsker seg tomter øverst i feltet, ovenfor den nåværende bebyggelsen.
- Men kan man ikke vente med dette til interesserte melder seg?
- Jeg mener at det ikke er nok. Det er folk som har spurt etter tomt, men som har fått til svar at det ikke ligger tomter klare. Tomter må derfor gjøres klare nå. Når folk melder si interesse, er det viktig at de blir møtt med positivitet, sier Hansebakken.

Industrietablering
Hun viser til at Trappemakeren AS og På Millimeteren AS nå planlegger en ny fabrikk på området, en fabrikk som kan gi 15-20 arbeidsplasser. Da bør man ha tomter klare til nye innbyggere.

Også fabrikken på Nes, T & G Elektro AS, bygger ut. Der venter man nå at det kommer nye arbeidsplasser. Det er ikke lang avstand derfra og opp til Begna, og Hansebakken mener at folk derfra også kan være interesserte i å bo på Begna. På Nes er de for øvrig også i gang med å renovere skolen.

Hansebakkens partifelle, Magne Damslora, hadde et liknende utspill om å klargjøre tomter i 2018, men ingen ting har foreløpig skjedd når det gjelder tomter på Begna boligfelt.

Hansebakken stilte spørsmål om boligtomtene i siste kommunestyremøte, men fikk ikke noe konkret svar. Administrasjonen vil svare på spørsmålet på neste kommunestyremøte.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter