BPublisert:  21.01.20  

Festkveld i Sør-Aurdalshallen


BEGNALJOM: Mange unge rekrutter var med det tradisjonsrike Begnaljom på scenen. Foto: Anne Dyve

Avisa Valdres av Anne-Cathrine Dyve  Publisert: 20. januar 2020

Sør-Aurdals nye, flotte storstue ble feiret med 1200 gjester og en miks av bygdas kulturkapasiteter, og med STAUT som rosinen i pølsa.

BAGN: Espen Blåfjelldal var leid inn som arrangør-general, og han var bemerkelsesverdig avslappet da folket begynte å sige inn, nesten halvannen time før programstart. Men det skulle vise seg at roen var berettiget, han hadde alt under kontroll.

Ordførers tale
Korpsene i Bagn og Begnadalen, under ledelse av Ole Kristian Nyhagen, fikk æren av å blåse i gang festen, før programleder Nicolai Øyhus og ordfører Marit Hougsrud hadde en liten offentlig dialog i anledning dagen. Ordføreren fokuserte på at dette blir en hall for alle, i alle livsfaser, fra barseltreff til seniortreff. Hun fortalte om utsmykningen, som er laget av 5 kunstnere med tilhørighet til Sør Aurdal. Disse er Sol Kjøk, Leslie Ayres, Kristen Stavdahl, Sissel Albrigtsen Bakke og Hilde Synnøve Husevold. Denne gangen skulle ordføreren ikke nevne Oddleiv (Juvkam), men kom visst til å gjøre det likevel. I tillegg fikk ex-ordfører Kåre Helland heder for sin langvarige jobbing for å få hallplanene realisert.


STOLT ORDFØRER: Marit Hougsrud i dialog med programleder Nicolai Øyhus Foto: Anne Dyve

Kor er kultur
Sør-Aurdalkoret er selvskrevne aktører på en sådan kveld, og med seg hadde de sine beste venner, Vestre Slidre Sanglag. De fridde til (noen i) fotballpublikummet med You’ll never walk alone. For de som vil høre mer korsang med utdrag fra kjente musikaler, så har de konsert i hallen igjen i mars. Hedalen Sangkor sang Rock my Soul sammen med Bruflat sangkor, og med felles dirigent Kjell Ivar Vestrom. Senere på kvelden var alle korene og korpsene sammen om å framføre Sør-Aurdalmarsjen, et felles arrangement av John Philip Hannevik.


KORSAMARBEID: Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag Foto: Anne Dyve

Hva med Kårstua?
Miranda fra Hedalen ungdomslag , alias Edvin Fossholm, gratulerte bygda med den nye gymnastikksalen. «Hun» hadde blant annet forslag til bedre navn, for eksempel Kåres hall, Kårstua eller kanskje Hellandussen-hallen?
Dø får det te i Sør Aurdal
«O hildrande du, før eit flott anlegg! ( ….. ) Dø får det te i Sør-Aurdal» mente Vidar Eltun, denne gangen med Regionråd-hatten. Han hadde flere gode historier på lager, blant annet om Berte Skrukkefyllhaugen, og han overbrakte gratulasjoner og blomster til ordføreren.


MIRANDA: Edvin Fossholms alter ego hadde alternative navneforslag til hallen Foto: Anne Dyve

Folkemusikk hører med
Begnaljom spel- og dansarlag er en kulturell bauta i Sør-Aurdal, og var selvsagt med på festen. Oddbjørn Kolsrud og Stein Ivar Øvergaard innledet den sekvensen med et toradernummer, før flere ble med på Ulrik i Jensestuggu, Heimreisa og til slutt Sør-Aurdalsmarsjen. Spesielt hyggelig var det at Begnaljom hadde med seg mange unge aspiranter. De skal vi nok få se mye mer til framover.


KUNSTNERISK SAMARBEID: 4 kor og 2 korps sammen om Sør-Aurdalmarsjen Foto: Anne Dyve

Wild Cats
Cheerleading-gjengen Wild Cats var et virkelig artig innslag. Fulle av fart, spenst og imponerende kroppsbeherskelse hadde først rekrutteringslaget med 6-11-åringer, Kittens, en livlig oppvisning. Deretter holdt de eldste, Norgesmestrene Ocelot, et halsbrekkende show på den store matta. Til slutt dro Wild Cats med seg alle unger i salen på BlimE-dansen, en riktig frisk og humørfylt avslutning på første underholdningsbolk. Tida var inne for kaffe og kaker i kafé Bukfyll, mens det var sceneskifte og klargjøring for dagens hovedattraksjon STAUT.


WILD CATS: Sjarmerende cheerleading-rekrutter på turnmatta Foto: Anne Dyve

Rosinen i pølsa
Med turnmattene borte ble det plass til 200 tilskuere til, og salen var full da STAUT startet sitt timeslange show. De leverte en forrykende forestilling som forventet, og publikum fikk full valuta for gratisbilletten sin. All ære til Sør Aurdal kommunes arrangementskomité som taklet tidenes utfordring på strak arm og ga hele befolkninga en uforglemmelig festkveld.
 Nettsideansvar:  Reidar Schlytter