BPublisert:  31.07.19  
Marie Veimodet (23) har to sommerjobber

Ikke bare leverer Marie Veimodet guidede turer rikholdige på kunnskap med stor innlevelse i Hedalen stavkirke, hun benytter sommerferien på heimlige trakter til å jobbe på tilrettelagte tjenester i Bagn også.Av Linn-Helene Larsen 30.07.19


PÅ JOBB: Marie Veimodet (23) har sommerjobb i stavkirka i Hedalen for andre året på rad.

HEDALEN: Til daglig studerer Marie Veimodet til å bli lærer i Trondheim, hvor hun har gjort unna sitt første studieår av totalt fem.

Når hun er ferdig med studietiden sin, er målet å komme seg heim til Valdres så fort som mulig.

– Jeg hadde en veldig trygg og god oppvekst i Begnadalen, og har veldig lyst til å flytte tilbake til bygda mi etter studiene. Jeg er alltid heime ved enhver anledning jeg har. Siden jeg er lærerstudent har jeg jo mye ferie også, siden vi følger skolens ferier. Det passer meg ypperlig, sier Marie.

For andre året på rad, bruker begnadølen ferien sin på å jobbe som guide i stavkirka i Hedalen.

– Jeg begynte som guide etter at jeg kom heim fra militæret i fjor. Det var mamma som mente dette måtte være en fin jobb for meg, siden jeg er litt lokal, og det er veldig kurante arbeidstider. Så det var faktisk hun som søkte for meg, ler Marie, som likte jobben så godt at hun kom tilbake i år igjen.

I tillegg til jobben som guide, jobber begnadølen på tilrettelagte tjenester i Bagn.

– Jeg trives veldig godt med begge deler. Det er to vidt forskjellige jobber, men det fungerer fint å kombinere dem.

– Tempoet er litt roligere her i Hedalen. Også er naboene så hyggelige. Når det er stille hender det den ene naboen kommer over med is til meg faktisk. Det er veldig hyggelig, smiler Marie.

– Men noen dager kan bli ganske hektiske her også. I dag for eksempel, har det vært 40 stykker innom før klokka ett. Det er veldig braNettsideansvar:  Reidar Schlytter