B

Publisert:  02.01.19

Flott avslutning på skiåret 2018

Klipp fra avisa-Valdres av Rune Larheim 31.12.18

GUTTER 8 ÅR: Alle deltakerne på pallen og vant hver sin powerbank. Foto: Rune Larheim

Søndag gikk det tradisjonelle nyttårsrennet av stabelen på Beitostølen. Skiløpere fra 91 klubber var påmeldt til årets renn.

BEITOSTØLEN: 433 skiløpere fra 8 år og oppover kjempet om premier og heder og ære i de tøffe løypene rundt Beitostølen skistadion. I speakerbua hadde Erik Østli full kontroll og holdt publikum oppdatert på løpere og plasseringer.

Tøft

SENIORER: Jostein Schlytter Strandbråten (t.v.) og Even Sæteren Hippe gikk inn til 4. og 5. plass i seniorklassen. Foto: Rune Larheim

Det ble en lang dag med mange klasser og skiløpere som hadde tatt ut alt da de passerte målstreken. Noen måtte dessverre bryte, og tilbakemeldinger fra løperne etter målgang var at løypene er tøffe og harde.

- Dette var tøft, men det er ikke mer enn det bør være, sa Even Sæteren Hippe fra Bagn IL da han kom i mål. Løypene har jo World Cup status. Hippe og Jostein Schlytter Strandbråten, Begna IL, stilte i klassen menn senior og kom på henholdsvis 4. og 5. plass, bak blant annet Harald Øygard fra Rogne IL på 3. plass. Hippe og Strandbråten forteller at de vil satse på Norgescupen og selvfølgelig NM i Meråker i begynnelsen av februar. Even Sæteren Hippe vil også gå noen renn i Skandinavisk cup.

Mange lokale

VINNER: Eivor Melbybråten vant klassen kvinner 17 år. Foto: Rune Larheim

Det var mange lokale løpere som stilte til start på søndag. For løpere fra og med 15-16 års klassen var dette også første renn i Gålå cup. Det var premiering til alle i de yngste klassene og ingen rangering. For de eldre var det premiering etter Norges Skiforbund sine retningslinjer.

Av andre gode lokale prestasjoner kan nevnes Eivor Melbybråten fra Øystre Slidre IL og Thea Snortheimsmoen fra Vestre Slidre IL, de gikk til topps i henholdsvis kvinner 17 og kvinner 18 år. Maren Wangensteen vant klassen for kvinner senior og Vegard Thon fra Etnedal IL tok en fin 3. plass i klassen menn 17 år.

TOPPEN AV PALLEN: Thea Snortheimsmoen på toppen av pallen i klassen kvinner 18 år. Foto: Rune Larheim

Thon satser også på skiskyting og vil prøve å få med seg det meste innen begge grener. I klassen gutter 14 år var det Martin Jørstad Ringli fra Øystre Slidre IL som gikk av med seieren. Eline Gigstad-Bergene fra Skrautvål IL og Haldor Fauske Jørstad fra Øystre Slidre IL tok hver sin seier i 11 års klassene.

Mange andre lokale håpefulle utøvere fra Valdres deltok og fikk flotte plasseringer.

GA ALT: Vegard Thon ga alt og ble liggende lenge i målområdet. Resultatet ble en 3. plass i klassen menn 17 år. Foto: Rune Larheim

I FARTE: Thomas Sørbøen i den siste bakken før han kommer inn på skistadion.

RUNDING: Jostein Schlytter Strandbråten (nr. 356) tok igjen løperen foran seg ved runding

Nettsideansvar:  Reidar Schlytter