B

Leserinnlegg


Publisert:  29.11.19  

Hvor har distriktspolitikken til Sp og han Vedum blitt av?


Hvor er Slagsvold Vedums omsorg for distriktene nå, spør Svein Nybakke, tidligere begnadøl i dette innlegget.

Av Svein Nybakke

Publisert: 28. november 2019, kl. 11:35 avisa Valdres

– Gjennom hele valgkampen hørte vi Sp som pratet så varmt om å beholde tilbud ute i distrikta. Det var dette som medførte at Sp fikk gode valgresultater i mange kommuner, også i Sør Aurdal. Da er det veldig merkelig at det blir veldig fort glemt når valget er over.

Begnadalen: – Jeg reagerte veldig på behandlinga i formannskapet, der Sp med ordfører stemte for å legge ned Begnadalen Skole. At dette skulle oppstå i denne perioden der Sp sitter med makta i kommunen, og ordføreren er med på å legge ned sin egen bygdeskole, det ligner dårlig politisk håndverk.

Jeg ser at samme argument blir brukt som tidligere, at dette har med kvalitet og det faglige å gjøre. Det er ingen dokumentasjon på at alt blir bedre og mer faglig i større enheter. Bedre at dere innrømmer at dette er bare for å spare penger.

Håper nå at kommunestyret kjenner sitt ansvar og beholder skolene i Begnadalen og Hedalen.

Hvis så «gæli» skulle bli at skolene blir lagt ned, har rådmannen et problem i neste års budsjettbehandling. Hvert år som det er foreslått innsparinger, så er det skolene det skal spares på. Hvis skolene blir borte, er det ikke lengre mer å spare på i Begnadalen eller Hedalen. Da kan rådmann sikkert slukke gatelysa som innsparing. Det er det lite av ytterst i kommunen.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter