BPublisert:  15.05.19  

Sør-Aurdal Arbeiderparti har startet valgkampen med bedriftsbesøk på Begna Bruk AS

Reidar Schlytter

Vi har tidligere annonsert besøk av partisekretær Kjersti Stenseng onsdag 15. mai 2019.  Besøket er et ledd i en tur for at Kjersti skal bli bedre kjent i Valdres. Da er det vel naturlig at første stopp blir i Sør-Aurdal, den sydligste kommunen i Valdres og første stopp ble på Begna Bruk.

Kjersti fikk en fin informasjon vedr sagbruket og hvordan vi foredler trevirke på Begna Bruk.

Begna Bruk AS er et frittstående sagbruk og den største industriarbeidsplassen i Valdres. Selskapet ble stiftet i 1962, og har nesten 50 ansatte. Vi omsetter for ca. kr. 200 mill pr. år. Vår største aksjeeier er Viken Skog SA med ca 52 %.
Begna Bruk AS sine aktiviteter er basert på en bærekraftig utvikling av miljøet.Begna Bruk arbeider for en bærekraftig samfunnsutvikling og en kontinuerlig forbedring av bedriftens påvirkning av det indre og ytre miljøet. Bedriften forplikter seg til å vedlikeholde sitt kvalitetssystem for å sikre at alt trebasert råstoff har opprinnelse i et miljømessig bærekraftig skogbruk og ellers i samsvar med kravene i PEFCTM.

Det hele startet ved at Kjersti når hun kom fram til Bjonvika i Ådalen fikk transport med en tømmerbil med full last til Begna Bruk.


Trine tar i mot Kjersti

Her ble Kjersti mottatt av daglig leder Trond Mæhlum og produksjonssjef Kjell Nybakke samt mange partikollegaer fra Sør-Aurdal Arbeiderparti, bl annet vår ordførerkandidat Trine Adde Hansebakken og partileder Reidar Schlytter m.f. 

Trond og Kjell inviterte til omvisning som kunne fortelle oss at bruket arbeider kontinuerlig med modernisering, og de siste årene har vært preget av store investeringer i nytt produksjonsutstyr. Ny barkemaskin, ny måleramme og annet måleutstyr på saga i 2015 fører til god og nøyaktig skur.

Justerverket ble ombygd til automatisk kamerasortering i 2013. Dette har gitt bruket en jevn, god og nøyaktig kvalitetssortering.
Omvisningen imponerte oss alle, hvor effektivt tømmerstokken ble behandlet fra den ble lastet av tømmebilen fram til å bli et ferdig produkt.Etter omvisningen fikk vi servert lunsj sammen med noen av de ansatte som hadde matpause på det tidspunktet.

Ett godt besøk og vi takker Begna Bruk for at de var velvillige til å ta imot besøk denne dagen fra Arbeiderpartiet.
.
Etter besøket reiste Kjersti videre oppover Valdres med bl annet medlemsmøte på Fagernes for alle Valdrespartiene.  Det ble også en stopp ved Museet på veien oppover for å se skogsmaskin felle trer, Siste bilde viser samtale med Trine/Kjersti og Råheim.

Her flere bilder fra besøket:

Foto: Trine Adde Hansebakken og Reidar SchlytterNettsideansvar:  Reidar Schlytter