B


BEGNA FLUE- OG CASTINGKLUBB
Publisert:  29.08.17   VM i Fluekasting

Av Linn-Helene Larsen
Publisert: 23. august 2018


Tre fjerdeplasser i VM
 

Konsentrert: Tone Martinsen midt i et kast i øvelsen ørret lengde. I VM i England sikret hun seg en fjerdeplass, i øvelsen laks lengde. Foto: Privat


Tone Martinsen og Helge Gustavsen sikra seg henholdsvis én og to fjerdeplasser under VM i fluekasting i England.

 
ENGLAND/FAGERNES: På De britiske øyer var konkurransen tøff og været utfordrende. Men det hindret ikke duoen fra Begna Flue- og Castingklubb fra å hevde seg på resultatlista.

Overraskende resultat

Tone Martinsen fra Leira sikra seg en god fjerdeplass i øvelsen laks lengde, et resultat hun er svært fornøyd med.

 – Det var den øvelsen jeg hadde minst tro på å lykkes i, men så var det altså der det slo til. Jeg var kanskje litt mer avslappa under kastinga her, siden jeg ikke hadde noen forventninger på forhånd, forteller Martinsen. Under flere av øvelsene ba vinden på utfordringer, og under kastinga i øvelsen presisjon kjempet hun med vind på 11 m/s. Til tross for at hun ikke kunne kontrollere vinden, hadde hun god kontroll på nervene under verdensmesterskapet.
BEGNA FLUE- OG CASTINGKLUBB

– Jeg er et skikkelig konkurransemenneske. Det skjer noe med meg når jeg står i en konkurransesituasjon, sier Martinsen, som ikke legger skjul på at hun nå er sulten på mer.

– Jeg satser på pallplass til neste år, fastslår hun.

Dobbelt opp

Helge Gustavsen på sin side kastet seg til to fjerdeplasser. En i sjøørret lenge og en i laks lengde. For han var det allikevel i de innledende rundene i øvelsen laks lengde at turneringas største spenning utspilte seg.

– En av utøverne blant de seks beste ble diskvalifisert, og dermed rykka han på sjuendeplassen opp. Han hadde den samme poengsummen som meg, og jeg måtte i omkast for å beholde sjetteplassen, som er den siste plasseringa som kvalifiserer til finale, forklarer Gustavsen. Han tok imidlertid utfordringa på strak arm, og kastet seg inn i finalen med åtte meters margin på konkurrenten. Derfra gikk det bare oppover, og Gustavsen klatret ytterligere to plasser på resultatlistene i finalen.


Helge Gustavsen kaster i øvelsen sjøørret lengde, en av to øvelser han sikret seg fjerdeplassen i. Foto: Privat

Vindfull turnering

Også for han sørget vinden for litt ekstra spenning.
 
– Under hele turneringa var det vind på 10–12 m/s, noe som kan by på utfordringer i denne idretten. Man kan klage på vinden, men til sjuende og sist hadde alle deltakerne de samme forholdene, fastslår Gustavsen.

– Det var krevende forhold, så jeg var glad bare jeg traff blink i det hele tatt. I sommer har det ikke vært noen vind heller, så det har vært vanskelig å få øvd seg på sånne forhold, sier Martinsen. Hun roser samtidig Kåre Helland og Morudstranda Camping for at de har så gode treningsforhold som de faktisk har, på bryggeanlegget der.

Tøff konkurranse

Begge to er godt fornøyde med resultatene de har levert, og de er skjønt enige om at nivået i konkurransen var svært høgt. De er ikke i tvil om at et av høgdepunktene ved reisa har vært å få møte så mange mennesker som deler deres lidenskap for sporten.

– Det har vært en kjempefin tur, og vi har truffet masse hyggelige mennesker, forteller Gustavsen. At de er konkurrenter glemmer de fort når stanga er lagt bort, og Gustavsen stiftet flere nye bekjentskaper, blant annet med flere engelskmenn, på turen.

– Det var helt klart tøff konkurranse, men også utrolig gøy å se så mange dyktige kastere samlet på et sted, forteller Martinsen. Hun kan fortelle at Norge var den nasjonen som gjorde det best totalt sett, og hentet hjem hele 15 medaljer fra mesterskapet. Seks medaljer foran USA på andre- og Sverige på tredjeplass.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter