B

Team Moen


Publisert:  17.11.17  
Heidi Moen og hennes team hadde god uttelling på Bjerkebanen onsdag kveld. Men det kunne med litt flaks vært enda bedre.

Av Øyvind A. Brusletten avisa Valdres
Publisert: 16. november 2018, kl. 07:41


Kuven Storm vant på Bjerkebanen onsdag, til oppasser Julie Schlytters store glede. Foto: Heidi Moen

Trav: Vi får ta oppturen først. Kuven Storm var unghesttalentet som mistet stilen, ble satt i trening til Heidi Moen og fant både form og fasong igjen. Onsdag kveld kom den første seieren i Moen-regi, og den ble helt overlegen fra tet.

Fullroser teamet
Mange rosende ord til oppasser Julie Schlytter og trener Moen falt på seremoniplass etter løpet fra kusken.
 
– Det er ingen som helst tvil at Heidi og Julie har gjort en kjempejobb med denne hesten. Jeg synes faktisk det er forunderlig at ikke Heidi får enda flere hester på stallen, for hun og hennes team er vanvittig dyktige, kvitret kuskekometen Magnus Teien Gundersen etter løpet.

Mye å kjøre med
Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne, for kusken selv følte han satt med full kontroll.

– Ja, jeg gjorde det. Han lå litt på underveis, men han er sterk, så det bekymret meg lite. Jeg hadde veldig mye å kjøre med til slutt, forteller Gundersen om hesten som vant på 26,1a/2100 meter.
Det er ny mellomdistanserekord, og vi spår at flere seirer er i vente.
Galopperte vekk seieren

I et senere løp hadde Moen til start både Bråtnesfaks og Horgen Lynet. Horgen Lynet havnet feil til fra start og måtte bakke sist. Han galopperte seg vekk på siste bortre. Bråtnesfaks så derimot ut som en mulig vinner helt til galoppen ulykksalig kom i siste sving. Dermed ble det ingen premiefangst på eliteaspirantene til Team Moen.

Premier innledet uken
I lunsjtrav på Bjerkebanen tirsdag startet Great Love Story. Hun måtte ta til takke med å gå i dødens, og derfra fullførte hun godkjent til femteplass på tiden 17,8a/2100 meter. Per Løberg er medeier. Hasle-oppdrettet Lome Bajas startet i lunsjtrav på Jarlsberg torsdag og fikk med seg en femteplass på tiden 26,9a/1609 meter.Foto: Heidi MoenNettsideansvar:  Reidar Schlytter