BPublisert:  08.10.18  

Konsert i Begnadalen kirke - What a wonderful world

Reidar Schlytter

Søndag 07. oktorber 2018 var det dukket for konsert i Begnadalen kirke. Sammen med Sør Aurdal koret og Vestre Slidre sanglag deltok Caledonia Jazzband.

Det ble en flott konsert,  dyktig ledet av dirigent Jan Henrik Bakke. Det er vanskelig å gjenngi den høye stemningen som var i kirken denne kvelden, men det var en dyktig og inspirerende kor- og band som satte oss i god stemning.

Sør Aurdal koret og Vestre Slidre sanglag skal vi ikke si så mye om. Vi kjenner korene godt og vi ser  en kreativ og posetiv utvikling med stadig nye reportuar, dyktig leder av Jan Henrik Bakke. Utrolig bra korsammensetning.

Når det gjelder Caledonia Jazzband hører dette med i toppsjiktet blant europeiske New Orleans band, og har spilt på en rekke festivaler i inn- og utland, deriblant flere ganger på New Orleans Jazz & Heritage Festival. Orkesteret har også turnert i Sverige, Singapore og Slovakia, foruten en omfattende konsertvirksomhet i Norge.

Caledonia Jazzband samarbeider med internasjonale solister, deriblant trompetistene Wendell Brunious fra New Orleans og australieren Geoff Bull. Samarbeidet har resultert i plateinnspillinger, og orkesteret har høstet mye anerkjennelse for sine fire plateutgivelser. Kjempebra utførelse i Begnadalen kirke,  og tror at de fleste som var i kirken håper at bandet kommer tilbake med konserter senere sammen med korene. Dette var en bra opplevelse.

Caledonia Jazzband hadde følgende besetning denne kvelden:

Carl Petter Opsahl, klarinetter
Eystein Husebye, trombone
Håkon Gjesvik, piano
Eyvind Ellingsen, gitar og sang
Ellen Brekken, bass
Bjørn Olufsen, trommer»


Carl Petter Opsahl takket for at bandet fikk anledning til å delta sammen med korene,  og berømmet sammarbeidet som ga inspirasjon til fortsatt satsning på dette området og håpet å komme tilbake ved en senere anledning.

Til slutt takket Jan Henrik for oppmøte,  og ovverakte blomster til deltakerne i Jazzbandet for medvirkning og en flott konsert.

Her noen bilder fra den flotte kvelden i Begnadalen kirke:


Foto: Reidar SchlytterNettsideansvar:  Reidar Schlytter