B


Publisert:  18.03.18  
Ka e' det som æ drømme om?

Av Rune Larheim
Publisert:
15. mars 2018, kl. 01:34PROGRAMLEDER: Finn Helge Lyster ledet publikum trygt gjennom kvelden. Foto: Rune Larheim
 


I år er det 50 år siden de tre korene i Hølera/Dølven, Reinli og Bagn slo seg sammen til Sør-Aurdalkoret. Dette ble markert med konsert sammen med Vestre Slidre Sanglag, i gymsalen på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS) sist søndag.
DEL

JUBILEUMSKAKE: Stor marsipankake hører til i et 50-års jubileum. Foto: Rune Larheim

En fullsatt gymsal fikk være med på en musikalsk reise fra 1968 til i dag.. Med sangen "Nei, men så fint at du kom hit i kveld", ønsket Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag publikum velkommen til konserten "Kor og draum i 50 år". Og nettopp drømmer var temaet for konserten, hva drømte vi om og hvordan har det gått. Programleder Finn Helge Lyster sydde det hele sammen med humoristiske historier mellom musikkinnslagene. Ekteparet Liv Barbro og Elling Veimodet har blitt en fast del av koret, og er også denne gang med og dramatiserer til sangene på sin sedvanlige morsomme måte.


SOLO: Joan Homme var solist på "Crying in the rain". Foto: Rune Larheim

Fornøyde
Jan Henrik Bakke har vært dirigent for Sør-Aurdalkoret siden 1993, og ble søndag hedret for 25-års jubileet. Han har også arrangert det meste av det koret fremfører. Kormedlemmene skryter av sin dirigent sin og hvor tålmodig han er og får de andre med seg. Arrangementene til Bakke sitter som et skudd, så også på konserten søndag. I medleyen "Draumen om gull" fikk vi blant annet høre igjen kjente toner fra OL i Lillehammer i 1994. Mona Walderhaug var en av vettene under åpningsseremonien på Lillehammer og stilte i originalkostyme. Publikum fikk også møte rapperen Bjørn Martinsen i Vinnis versjon av "God morgen, Norge".

FULLT: Gymsalen var fylt til siste sete på konserten søndag. Foto: Rune Larheim

Tramteateret er det mange som husker og deres skråblikk på politikere, og Pelle Parafins Bøljeband. Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag fremførte en Tramteateret-medley og "Randi og Ronny" kom på besøk i ekteparet Veimodes skikkelser. Det gikk slag i slag med kjente viser av blant annet Halvdan Sivertsen, Erik Bye og Anne Grethe Preus, stemningsfull korsang og flotte soloprestasjoner. Medlemmene i koret hadde på seg klær fra forskjellige tidsepoker gjennom de siste 50 år.


RAPPER: Bjørn Martinsen som rapper og en sovende Elling Veimodet fremfører "God morgen, Norge". Foto: Rune Larheim

 Vi er veldig fornøyde, dette har gått veldig bra. Det er mye tekst og stadig ting som kan forbedres, men vi har med oss flinke folk, sier Jan Henrik Bakke og Bjørn Martinsen. Bandet har også vært med på mange konserter med koret og består av trioen Harald Høyvik på bass, Simen Motrøen på trommer og Lars Skattebu på tangenter. Ønsker du å se denne flotte forestillingen, settes den opp i Vestre Slidre kulturhus søndag 18. mars klokken 18.00.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter