BPublisert:  07.01.18  

Nyttårskonsert i Begnadalen kirke

Klipp fra Reinli.no

Begnadalen kirke var nesten fullsatt på ettermiddagen nyttårsaften. Mange har det som tradisjon å starte nyttårsfeiringen med konsert i kirken.

I år hadde Anders Løberg invitert Ragnhild Hemsing og Osvald Fossholm. Prest Signe Kvåle ønsket velkommen og holdt andakt. Det ble som vanlig en stemningsfull konsert med Fossholm sin flotte stemme og fiolinspill i verdensklasse av Hemsing.

Salmer og klassisk
Trioen åpnet konserten med «Nordnorsk Julesalme», før de gikk opp på galleriet hvor Ragnhild Hemsing fortsatte med musikk av blant annet Georg F. Händel og Ole Bull. Osvald Fossholm sang salmer og den populære «You´ll Never Walk Alone».

Anders Løberg akkompagnerte på kirkeorgel og piano, i tillegg til et eget stykke av Felix Mendelssohn Bartholdy. Etter andakten av prest Signe Kvåle ble også publikum med på allsang til «Mitt Hjerte Alltid Vanker».

Konserten ble avsluttet med «O Helga Natt», hvor Osvald Fossholm virkelig fikk vist sin stemmeprakt. Et ekstranummer ble det også plass til, «Panis Angelicus», til publikums store fornøyelse.

Fornøyde
Trioen var meget fornøyde etter konserten. Ragnhild Hemsing hadde med seg sin datter, mann, mor og søster. – Dette var veldig koselig, kirkerommet er et veldig flott rom å holde konsert i. Nå skal vi hjem til Aurdal og fortsette feiringen av nyttårsaften, sier hun. På nyåret skal Ragnhild Hemsing blant annet være solist med Forsvarets Stabsmusikkorps 6. januar, og spille med Køln

Radiosymfoniorkester, i Køln, i midten av januar. 21. til 25. februar er det klart for en ny Hemsingfestival, med store internasjonale stjerner.
Osvald Fossholm er fra Hedalen men bor i Oslo. –

Jeg synger med «Ensemble 96» ved siden av min jobb i Oslo. Jeg har feiret jul og skal nå feire nyttårsaften sammen med familien i Hedalen, avslutter Fossholm.


Foto:  Rune LarheimNettsideansvar:  Reidar Schlytter