B

Kongsvegløpet 2018


Publisert:  12.03.18  
DAGENS VINNER: Jostein Strandbråten fra Begna IL vant overbevisende. Foto: Anne Dyve
 
Blåføre i det 33. Kongsvegløpet

 Av Anne-Cathrine Dyve
12. mars 2018, kl. 09:19

24 kilometer fra Hellebekken til Åsemyra skistadion gikk som en lek i det 33. Kongsvegløpet i Sør-Aurdal i helga.

BEGNA: Vanligvis sliter man med klisterføre og bakglatte ski i Kongsvegløpet. I år var det flott blåføre og nydelige løyper. Snøværet som var annonsert glimret også med sitt fravær, så de drøyt 115 deltakerne hadde en strålende skitur over åsen.

Lang fartstid:
Berit Helen Fønhus Brenden og Øyvind Larsen ble i år med i den lille eksklusive klubben av deltakere som har minst 30 års deltakelse i Kongsvegløpet. Og det er mange andre med lang fartstid som tar barn og barnebarn med seg i løypa for å bringe tradisjonen videre.

Jostein Strandbråten er typisk resultat av det. Han er flasket opp i området og kjenner løypetraseen godt. I dag slo han ikke bare far Svein og bestemor Gunvor, men samtlige løpere i løypa.

Han overbeviste med vinnertida 1.00.21, et resultat som gled inn i hans rekke av gode resultater denne sesongen. Det er hyggelig for arrangøren, Begna IL, at Jostein fortsatt representerer moderklubben når han konkurrerer. Han var i mål hele fem minutter før nummer to, Stian Ulberg, som fikk tida 1.05.27.

Valdresmarsj dagen før
Stian gjorde det for øvrig sterkt i Valdresmarsjen dagen før, noe som trolig fortsatt satt litt igjen i beina hans. Eivind Fosheim fikk dagens 3. beste tid og ble med det vinner av sin klasse 45–59 år. Beste kvinne ble Inger Lise Aamodt med tida 1.19.38. Anny Bakke Perlestenbakken i klassen 60+ er like sterk hvert år, og gikk i år i mål på 1.26.44.

Det var nedgang i antall deltakere i år i forhold til tidligere år, men Maren Sæteren Hippe i arrangørklubben tok ikke det veldig tungt. En viss nedgang har vært trenden i flere turrenn i vinter, og hun vet det var flere arrangementskollisjoner denne helga.

Dårlige værprognoser
Dårlig værprognoser kan også ha skremt bort noen. Hun er optimist og regner med at de fleste trofaste deltakerne er tilbake igjen neste år – i tillegg til mange nye.


SPREKE JENTER: 24 km går raskt når du har ei venninne å prate med. Anine Holde (67) og Marine Thorsrud (63) Foto: Anne Dyve


TRE GENERASJONER: Stian Ulberg ble nr. 2, og hadde med seg far Henning og sønn Sigve i løypa. Foto: Anne Dyve


FLOTT SKIFØRE: Nora og Hedda Kvame Sørbøen fikk med seg bestemor Svanhild og Tove Karin Mikkelsgård til Åsemyra. Foto: Anne DyveNettsideansvar:  Reidar Schlytter