B

                                
Publisert:  01.01.17  

Forberedte seg til UKM med musikkverksted

Klipp fra avisa-Valdres Av Rune Larheim

UKM nyheter sør-aurdal ungdom musikk:
 

Det finnes mange unge talenter og uopp- dagede musikere i Sør-Aurdal. I helgen ble de samlet på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS) for å forberede seg til UKM i Valdres, som går av stabelen 18. februar.Elever og instruktører øver inn «Den finaste eg veit». (Foto: Rune Larheim)


BAGN: 16 barn, 4 instruktører og 5 voksne medhjelpere bidro til å gjøre helgen i Glasshuset på SAUS til en minneverdig opplevelse for ungdommen. Ungene ble inndelt i to grupper hvor de laget hvert sitt band.

Initiativtaker til musikkverkstedet var Sonja Bordewich, sammen med hennes mann, Kristian Strøm. Sammen har de to arrangert mange aktiviteter for initiativtakere i Sør-Aurdal kommune, på Nord Garthus Gård.

De som var med i helgen, i Glasshuset, ble delt inn i to band.
– Sammen med «Korps i skolen» i Begnadalen, ønsker vi blant annet å skape rekruttering til musikkorpset i Bagn og Begnadalen, sier Bjørg Strandbråten. Det var flere blåsere med i bandene, og mange prøvde et instrument for første gang denne helgen.

Med mange gode instruktører var det flere ungdommer som fikk utfolde seg med nye instrumenter. De fikk lære mye om musikk og ikke minst samspill. Deltakerne forteller at de setter stor pris på dette og angrer ikke på at de meldte seg på.
Sosialt treff

– Det er morsomt å lære nye sanger og være sammen med andre med samme interesse, sier Angelica Kjær.


Sangfugler: Maja og Angelica. (Foto: Rune Larheim)

Det er første gang noe slikt arrangeres i Sør-Aurdal, men det har gitt mersmak og vil bli arrangert igjen.

– Forhåpentligvis vil de som er med på dette ha utbytte av det og kanskje blir det deltakelse i UKM med noen av deltakerne, sier Sonja Bordewich.


Det var Sonja Bordewich og Kristian Strøm som tok initiativet til musikkverkstedet på SAUS i helga. (Foto: Rune Larheim)
 
Alle sier at dette har vært lærerikt, positivt og hyggelig. Helgen startet med å bli kjent, med sosiale aktiviteter som svømming, spill og film. Til høsten vil det bli et nytt musikkverksted i Sør-Aurdal.
Lokalmønstring 18. februar

UKM Valdres er lørdag 18. februar 2017 i kulturhuset på Fagernes. Vil du være med? Det er ennå tid. Påmeldingsfristen er fredag 10. februar kl. 23:00.


I band: Martin og Kristian. (Foto: Rune Larheim)Instruktør Ole Kristian Nyhagen øver sammen med Harald. (Foto: Rune Larheim)Nettsideansvar:  Reidar Schlytter