BPublisert:  08.02.17  

Skogdag med moderne taubanedrift
Publisert 08.02.17


Bilde: Torbjørn Frivik (fv), Bjørnar Sørbøen og Andreas Råheim

Lørdag 4. februar var det skogdag på Eid i Begna, 11 km. sør for Bagn. Valdres skog AS og Viken skog SA var arrangører, og de hadde invitert T. Frivik Taubanedrift AS for å vise frem moderne taubanedrift. Daglig leder Torbjørn Frivik forteller at han ble kontaktet av Andreas Råheim, daglig leder i Valdres Skog.

- Jeg svarte at jeg måtte ta en tur til Valres, sier Frivik. Vi har basen vår i Kyrkjebø i Sogn, i Høyanger kommune, legger han til. T. Frivik AS driver stort sett over hele landet og har fire store taubaner som går rundt omkring i Norge. - Vi har drevet med dette siden 2004, avslutter Torbjørn Frivik. - For å gjøre samme jobben for 15 år siden trengte vi fem mann, nå er det kuttet ned til tre mann, legger Andreas Råheim til. Her har det skjedd en rasjonalisering innen skogdrift.

Taubanen blir styrt fra begge ender. Både de som er oppe og nede styrer den med en fjernkontroll. - Alt blir effektivisert og rasjonalisert, verden går fremover, sier Råheim. - Det er her vi har verdier stående, da må vi ut i vanskelige utilgjengelige terreng for å hente de verdiene som finnes der, legger han til.

Over 50 besøkere fra Valdres og Land møtte opp på Eid lørdag for å se taubanen i drift. Valdres Skog består av 13 mann, og Viken består av nesten 100 og representerer Vestfold, Østfold og Oppland, og de representerer rundt 10000 skogeiere.

Video av taubanen, klikk her...
Nettsideansvar:  Reidar Schlytter