B

             
Publisert:  21.12.17  

Julekonsert i Begnadalen med Almeida som solist

Klipp fra avisa-Valdres
Av Kåre Strande

Onsdag kveld var det julekonsert i Begnadalen kirke, og når Marilyn Almeida fra Bærum sang "O helga natt", var det magisk stemning.


Konsert: F.v. organist Anders Løberg, sokneprest Signe Elisabeth Kvåle, dirigent i Hedalen sangkor, Kjell Ivar Vestrom, solist Marilyn Almeida og dirigent for Bagn og Begnadalen musikkorps, Ole Kristian Nyhagen.

Begnadalen: Det sier Bjørg Ingrid Brenno, medlem av Bagn og Begnadalen Musikkorps, som arrangerte julekonserten. Korpset dirigeres av Ole Kristian Nyhagen, sjøl innfødt begnadøl.

Hedalen sangkor, under ledelse av Kjell Ivar Vestrom, deltok også aktivt med opptredener i konserten. Andre viktige personer som løftet arrangementet var organist Anders Løberg, og ikke minst, sokneprest i Sør-Aurdal, Signe Elisabeth Kvåle.

Høg utdanning
Gjesteopptredenen med Almeida var det mange som hadde gledet seg til. Hun sang også på nyttårskonserten i samme kirke for snart ett år siden. Hun er utdannet sanger, pedagog og kordirigent fra Norges musikkhøgskole, og hun har studert ved konservatoriet i Trondheim og på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.
 
Gift med begnadøl
Almeida har også ganske nylig avsluttet et masterprosjekt i klassisk sang, og er en hyppig brukt solist i mange sammenhenger, blant annet på NRK 1 TV.
Hun er dessuten gift med en begnadøl, Ståle Gulsrud, og sist sommer var hun guide i Hedalen stavkirke.

Ole Kristian Nyhagen dirigerte Bagn og Begnadalen Musikkorps, og Anders og Marilyn hadde et par nummer alene. Nå blir det konsert i Bagn kirke torsdag kveld, klokka 19.30, forteller Brenno.

Da deltar også Sør-Aurdalkoret samt Vestre Slidre sanglag, som ofte opererer sammen, forteller Brenno.

En klassisk konsert
Konserten var en klassisk konsert, med kort andakt og allsang. "O helga natt" med Marilyn Almeida tok hele kirkerommet, mens vi hadde "Kim alle klokker", "Jeg er så glad hver julekveld" og "Det Lyser i stille grender" som allsanger, avslutter Bjørg Ingrid Brenno.Foto: Rune StensletteNettsideansvar:  Reidar Schlytter