B


Publisert:  20.03,17. 
Ny suksess i Begnadalen

 Avisa-Valdres- av Rune Larheim  20. mars 2017

Begnadalen Amatørteater gjentok tidligere suksesser da de satt opp Pippi Langstrømpe i Begnadalen Samfunnshus i helgen.


Fru Prysselius (Liv Barbro Veimodet) vil ha Pippi på barnehjem.BEGNADALEN: I 23 år har Begnadalen Amatørteater moret befolkningen med revyer, farser, teater, sang og musikk. I år var det Pippi og alle de andre kjente navnene fra serien som gjestet Begnadalen.

Med to fulle hus var det en fornøyd teatergjeng som gikk av scenen etter siste forstilling søndag.

– Vi er slitne men har hatt det mye moro sammen, sier leder Hans Allergoth. Det er tydelig å se at de har det morsomt på scenen og det smitter over på publikum. Latteren satt løst og barna storkoste seg.

Cathrine Hagen spilte Pippi og hadde den største rollen. Hun sto på scenen under hele forestillingen og gjorde en fremragende prestasjon. Hagen hadde til og med farget håret for å bli mest mulig lik originalen. – Det har vært krevende men morsomt, sier Cathrine Hagen, som har vært med siden 2005.

– Det morsomste med å stå på scenen er å få ut litt galskap. Vi er en fin gjeng som har spilt sammen i mange år. De fleste er med hvert år mens noen er litt fra og til. De yngste vi har med oss er ungdomsskoleelever, forteller Hans Allergoth.

Det ligger mye jobb bak hver forestilling og de begynte planleggingen allerede i september. I 2019 er 25. årsjubileum og de har store planer for jubileumsåret, men Allergoth vil ikke røpe noe ennå.

Ekteparet Liv Barbro og Elling Veimodet har vært med helt fra starten for 23 år siden. Elling er også eldste skuespiller i Begnadalen Amatørteater.

I 1994 var det Asbjørn Garthus, som var teaterinteressert, som ønsket å lage en teatergruppe i Begnadalen. Familien Veimodet hadde nettopp flyttet fra Oslo og da de hørte om dette ble de med. Hele familien har gjennom årene stått på scenen i Begnadalen Samfunnshus, i tillegg er de delaktige i mange andre prosjekter i Valdres.

– Vi satser på å holde på i mange år til og håper at rekrutteringen er god, avslutter Hans Allergoth.Foto: Rune LarheimNettsideansvar:  Reidar Schlytter