B

Skigruppa i Bagn, Begna og Begnadalen
Publisert:  09.02.17  


Morgendagens skihelter i Sør-Aurdal har vært på skisamling på Leirskogen i helga.

Klipp fra avisa.Valdres av Anne Dyve
08. februar 2017

LEIRSKOGEN: Fredag ettermiddag var det innsjekking på Leirskogen grendehus, og skiglade unger fra Bagn, Begna og Begnadalen IL, rykket inn og fant seg til rette i fasilitetene til den nylig nedlagte barnehagen.

De rundt 45 ungene var i alderen 7 til 13 år. Noen var med for første gang, mens mange har vært med alle de 5 årene skigruppene har arrangert skisamlinger. Så fort de var installert, bar det ut i lysløypeanlegget for en første treningsøkt.

I invitasjonen sto det at samlinga var for alle som hadde lyst til å leike på ski og bli litt flinkere til å gå på ski. Så på blanke ski skøyta de seg gjennom den ene skileiken etter den andre, helt fritt for stoppeklokker og teknikk-terping. Skiaktiviteter i kveldsmørket var nok gøy, for de siste trakk ikke inn før nærmere 22:30.

Fredagstaco
Tradisjonen med fredagstaco holdes selvfølgelig i hevd, og det var ikke få kilo med kjøttdeig, revet ost og oppkuttede grønnsaker den ivrige foreldregruppa hadde gjort i stand.

Men hvor lenge klarer ivrige unger på ski-camp å sitte i ro? Så fort taco’n var fortært, var det full fart med mer eller mindre organiserte aktiviteter igjen. Med mobilforbud blir det sosialt. Politi og røver slo virkelig an. Og da fotballjenter ankom fra Etnedalscupen utpå kvelden, med pokal i bagasjen, steg stemningen om mulig enda et par hakk.

Ny dag – nye muligheter
Da frokosten ble servert morgenen etter, hadde alle lagt bak seg en god natts søvn i sovesalen. Havregrøten fikk bein å gå på før det bar ut på dagens første treningsøkt, fortsatt på skøyteski.

På grunn av snømangel i januar var samlinga utsatt fra opprinnelig dato, og kolliderte dermed med flere andre arrangementer, deriblant Etnedalscupen. Ungenes ski-forbilde Even S. Hippe hadde lovet å være instruktør på samlinga, men denne helga var han opptatt med NM i Lygna. Da steppet noen av de ivrigste gutta inn som instruktører.

Thomas Sørbøen, Vetle L. Johansen, Lars Bertelrud og Herman Kvaal tok utfordringen på strak arm. Sammen med klubbens egne instruktører, Morten Bellika Johansen og Oddvin Sørbøen, holdt de Team Østberg, Team Hippe, Team Northug og Team Bjørgen i aktivitet gjennom en lang og god morgenøkt. Etter mange uker uten snø, var det nå en fryd å kunne glede seg over supre forhold i anlegget på Leirskogen.

Balansetrening: Arne Langedrag og William Bergesen tester balansen  Alt er gøy!

Ingrid Langedrag på 7 år fortalte at hun hadde lært å skøyte på ski i helga, og viste på kjøkkengolvet hvordan det skulle gjøres. Nå var det så lett! Peder Holde syntes politi og røver var noe av det morsomste på skisamlinga.

Alle er inne igjen for å spise og varme seg litt, og på spørsmål om hva som er bra med skisamling, er svaret et unisont «alt»! Det er gøy at mange spiser, sover og leiker sammen, men også veldig gøy å bli flinkere på ski.

En smakebit på Friskis&svettis med mamma Manuela var gøy, og det var visst også gøy å jamre seg sammen, da de måtte gjennom en felles styrkeøkt. «Hvor lenge kan dere sitte i hockey? Så skal vi ro en tur! Helt opp og ned med kroppen for hvert ro-tak»!

Avslutning
Parallellslalåm, hopp, fotball med ei ski og annen leik på jordet utgjorde siste formiddagsøkt ute. Pølseservering fra bålpanna. Og da foreldrene kom for å hente på ettermiddagen, fikk alle med seg en bilde- og filmkavalkade fra campen som et lystig punktum


Foto: Anne DyveNettsideansvar:  Reidar Schlytter