B
Publisert:  17.05.17  

17.mai feiring i Begnadalen

Reidar Schlytter

Det ble en tradisjonell feiring av nasjonaldagen i Begnadalen. Dagen startet med gudstjeneste i kirken v/sokneprest Signe Kvåle. Det var takkeoffer  til Begnadalen menighet.


Etter kirken ble det nedlegging av krans på bautaen etter Gunnar Piltingsrud ved speiderne i Begnadalen.  Bagn og Begnadalen musikkorps spilte to vers av nasjonalsangen. Etterpå var det togoppstilling på skoleplassen og som tidligere år gikk speiderne først i toget som flaggbærere. Det ble også i år en kort stopp ved bautaen for fallne Begnadøler etter 1. verdenskrig, her la speiderne ned krans.

Toget fortsatte den vanlige ruta sydover E16 til Haugen og tilbake til skolen. Et flott 17. mai tog hvor Bagn og Begnadalen musikkorps spilte.

All honnør til musikkorpset som stiller trofaste opp hver 17. mai og spiller i barnetoget.

Etter togavslutningen ble det samling på skolen og i år foregikk arrangement stort sett inne i Gymsalen, med hovedtale fremført i år av elevene i 6 klasse, og sang ved skoleelevene. Rekruttlaget vedr musikkorpset spilte også,  godt ledet av Ole Kristian Nyhagen og Bjørg Strandbråten. Det ble servert kaffe, kaker, is, pølser og alt som hører med i 17. mai opplegget.

Her noen bilder fra dagen i Begnadalen:

Foto: Reidar SchlytterNettsideansvar:  Reidar Schlytter