BPublisert:  01.05.17  

1. mai feiring i Hedalen

Klipp fra avisa Valdres av Rune Larheim


Hedalen var vertskap for årets 1. mai feiring i Sør-Aurdal, med gudstjeneste i Hedalen stavkirke og samling i Hedalen barne- og ungdomsskole.


1. mai HEDALEN:  Ordfører i Nord-Aurdal, Inger Torun Klosbøle var hovedtaler og leder for AUF Valdres, Ole Kristian Kamben holdt appell. Det er fortsatt stor interesse for markeringen av arbeidernes dag.

Ny retning
Inger Torun Klosbøle snakket i sin tale om å trygge arbeidsplasser. – 70000 av 115000 arbeidsledige er under 30 år, da kan du ikke gå til midlertidige stillinger men faste. Du må blant annet ha fast stilling for å få tillit i banken. Vi må verdsette ungdommen, som er fremtiden. Alle skal ha rett til et verdig arbeidsliv, sier Klosbøle. Hun trekker også frem LO sine 10 viktigste punkter som de organiserte er opptatt av. LO – medlemmene sier:

Ja til faste stillinger
Bekjemp arbeidsløsheten
Full lønn under sykdom
Pensjon på minst 2/3 av sluttlønn
Fri tannbehandling for flere
Økt bemanning innen helse og omsorg
Likelønn mellom kvinner og menn
Forsvar AFP-ordningen
Kjemp mot sosial dumping
Rett til heltidsstillinger

Inger Torun Klosbøle var også litt personlig i sin tale også. Hun har vært mye i Hedalen i ferier og hver sommer fra hun var liten. Hennes mor og besteforeldre var fra Hedalen.


Fra venstre: Nestleder i Sør-Aurdal Arbeiderparti Reidar Schlytter, ordfører i Nord-Aurdal Inger Torun Klosbøle og leder i AUF Valdres Ole Kristian Kamben. (Foto: Rune Larheim)

– Arbeiderpartiet er 130 år i 2017 og det er viktig å markere det, og vi vil ha et godt flertall til høsten. Det er viktig å ta vare på alle i samfunnet, vi må være et godt vertskap, avslutter Klosbøle.
Satser på politikken

Ole Kristian Kamben har vært leder i AUF Valdres i 6 måneder. I tillegg har han vært sekretær i to år og han er vara til fylkesstyret i AUF. Kamben er også styremedlem i Sør-Aurdal Arbeiderparti. Ved kommunevalget om to år satser han på å være på valg for Sør-Aurdal Arbeiderparti, hans ønske er å bli politiker.

I sin appell kom han også inn på arbeidsledigheten. – Ledigheten har økt med 4,9 prosent i denne perioden, som er den høyeste på over 25 år, sier Kamben. Han snakket også om viktigheten av å stå sammen, mot terror og onde mennesker. – Aldri før har samhold vært viktigere enn nå, sier han.


Fanen til 80-års jubilanten Hedalen arbeiderlag. (Foto: Rune Larheim)

Jubilant
Arrangør Hedalen arbeiderlag er 80 år og en stolt leder, Tone Birkelund, ønsket velkommen. Hedalen sangkor ved dirigent Kjell Ivar Vestrom sto for underholdningen. Det ble allsang og de avsluttet med Internasjonalen.


Leder i Hedalen arbeiderlag Tone Birkelund. (Foto: Rune Larheim)Nettsideansvar:  Reidar Schlytter