Publisert:  04.04.16

Valdriser til topps på Toten

Klipp fra avisa-Valdres av Kåre Strande

Det ble flere klasseseiere til langrennsløpere fra Valdres i Raufossrennet sist helg.

Raufoss: Raufoss IL Langrenn og Oppland Skikrets ba sist helg inn til langrennscross 8-16 år med påfølgende finaler og fellesstart i friteknikk fra 17 år og oppover. Rennet inngikk i Totenbank Cup i klassen 11-14 år.

Arkivbilde av Jostein

Jostein Strandbråten på topp i sin klasse

Juniorene og seniorene gikk ordinært distanserenn, og i menn junior 19/20 år ble Jostein S. Strandbråten fra Begna IL klar vinner. Nummer fem i klassen ble Bjarte Lie fra Aurdal , som i år går for Lillehammer skiklub.

Kolstadbakken til topps

I menn 17 år vant Anders Kolstadbakken fra Rogne, mens Vegard Sæbu fra Skrautvål IL fulgte på en sjetteplass i klassen. Klubbkamerat Vidar Brenna ble nummer ni. I kvinner 19/20 år ble storesøster, Inger Brenna, nummer fire. Junior- og seniorklassene var ganske tynt besatt, da mange aktuelle deltok under NM på ski i Tromsø.

I guttenes 14-årsklasse fikk Vegard Thon fra Etnedal skilag helt til topps. Han vant alle sine tre heat, og var også umulig å slå i finalen.

Like suveren var Eivor Melbybråten fra Rogne IL i jentenes 14-årsklasse. Hun kopierte Thon da hun vant både de tre innledende heatene samt finalen.

Lars Lybekk Bertelrud fra Bagn IL fulgte på en flott tredjeplass.

Tredje utgave av Øygard
I gutter 13 år var Sigurd Øygard fra Rogne IL nær seier, da han ble nummer to. Vetle Lysne Johansen fra Bagn IL kom på en delt tiendeplass i denne klassen.

I jenter 13 år ble Maria Rosendal fra Skrautvål idrettslag nummer seks, etter at hun hadde gått inn til andre, tredje- og fjerdeplass i de tre innledende heatene.

I jenter 15 år ble Maria Brenna fra Skrautvål idrettslag nummer fire, mens ei fyldig 12-årsklasse for gutter hadde to valdriser på delt 18.plass, Hermann Kvaal og Thomas Sørbøen, begge fra Bagn IL.

Nyhagen ble nummer to i langrennscross
I 11-årsklassa for gutter feide Øystre Slidre ILs Martin Jørstad Ringli inn til tredjeplass i finalen, etter at han hadde fått med seg en seier og to andreplasser i de innledende heatene.

I jenter 12 år kom Andrea L. Solbrekken fra Bagn idrettslag på en delt 13. plass, mens Hedda Nyhagen fra Rogne IL gikk inn til en sterk andreplass i jenter 11 år, tett fulgt av Anna Lysne Johansen fra Bagn IL. Før finalen hadde både Nyhagen og Malin Hoelsveen fra Raufoss IL langrenn tre heatseiere hver, men totenjenta trakk det lengste strået i finalen.

Nettsideansvar:  Reidar Schlytter