B

Reisebrev fra Thailand


Publisert:  05.03.16  
Hei !
Nå har vi snart halvert vår frivillige vintereksil her i Austerled...

Mange gode måltider og minner ble det før vi forlot palmeøya Samui den 21/2 ! Pluss to regnbyger og ett strømbrudd-.

Nå befinner vi oss på Oksestranda nord for byen Chumphon på fastlandet. Vi var her for 3 år siden også, og som vi skreiv i reisebrev nr 2/2013 : "Her skjer det ingenting..."
Og det må det jo ikke heller !

Her er lang og fin strand som er super til gåturer, og vi bor i "eget hus" i en trivelig og velstelt hage. Her er kokospalmer, tamarindtrær og et stort mangotre, og hekker og bed og prydbusker. Forskjellige fuglearter sørger for "musikk" ved soloppgang.

Litt "bakvendtland" er det her : Iblant er det veldig greit at solskinnet får pause bak ei sky ! Og bilene kjører på gærne sia, her er det venstrekjøring. Med AC inne og høy utetemperatur dogger det på UTSIDA av bilvinduet.

Det er bare ett aber her: Svært variabel Internettilgang, noe som gjør det vanskelig å holde jevn kontakt med familie og venner, og å følge med på norske nyheter. Men vi veit at vinteren fortsatt har overtaket.

Det er ikke bra å fryse på hodet ! Og det motsatte er også skummelt: Ved en tur til nærmeste landsby her hadde Ragnhild glemt lua si. Det ble nærmest et akutt "miniheteslag". Full fart inn i nærmeste butikk for å kjøpe kaldt vann og solhatt ! Burde jo hatt bedre vett, etter så mange tropeopphold, og med så mange år på baken...

Nå koker taterblodet igjen, så om få dager setter vi kursen videre nordover, til mer urbane strøk. Da reiser vi til vår yndlingsby her i Thailand, PrachuapKhiriKhan, der vi blir resten av mars måned.

Vi hilser spesielt til teatergruppa i Begnadalen !
Og riktig god påske til alle !

Hilsen Ragnhild og Ove


Solnedgang på Koh Samui
Tre tropiske trestammerGod plass her...Kåken vår
Legenden bak navnet på stranda herPalmetoppPå besøk i nærmeste landsby..


Og  nå takker vi snart for oss her...   

Foto: Ragnhild og Ove StrømmenNettsideansvar:  Reidar Schlytter