BPublisert:  03.09.14   
Gratulerer med 50 års jubileeet

Hans Allergoth

Begnadalen hadde originalt en hvit sekskantet trekirke. Denne ble innviet i 1859. I 1956 fikk kirken elektrisk lys og oppvarming, men gleden var kortvarig da den 22 april året etter brant ned. Ved kongelig resolusjon ble det vedtatt 8. september 1959 å gjenoppføre kirken. Dagens trekirke var ferdig og ble innviet for snart nøyaktig 50 år siden, 13. september 1964, av daværende biskop i Hamar, Alex Johnson

Gratulerer Begnadalen med 50 års jubileet til den flotte kirken vi har i dag.

Etter brannen i 1957 ble kapellet som står på kirkegården brukt til gudstjenester inntil den nye kirken var klar. Hva var vel mer på sin plass enn at dette kapellet skulle få en ansiktsløftning i anledning kirkens jubileum. Menighetsrådet tok tak. Mange har bidratt, men særlig Erland Strømmen har vært en sterk bidragsyter til at kapellet fremstår så flott som det gjør i dag.

I anledning jubileet skal det være en konsert i kirken torsdag 11 september. Søndag 14 september er det festgudstjeneste med påfølgende kirkekaffe i samfunnssalen. Jeg håper så mange som mulig av bygdefolket vil komme og vise hvor stolte vi er av den flotte kirken vi har her i Begnadalen. Sør-Aurdøler ellers, og andre tilreisende ser jeg også gjerne. La oss gå for ”stinn brakke” og fylle alle 240 plassene! Og kanskje litt til? For der det er hjerterom er det husrom.

Dette blir det andre jubileet på kort tid i Begnadalen. 30 august gjennomførte Begnadalen idrettslag et kjempeflott 90 års arrangement med fotballcup, skihopp, selebre gjester, fallskjermhoppere m.m.

Jeg ønsker å rette en takk til alle som på en eller annen måte har bidratt til jubileene, og gleder meg å feire den kommende 50 åringen.

Hilsen Hans Allergoth - Leder Begnadalen BygdeutvalgNettsideansvar:  Reidar Schlytter