B

Sør-AurdalPensjonistforening


Publisert:  16.07.13    

 

Pensjonisttur

Ingrid Gunderhuset

Sør–Aurdal Pensjonistforening dro på tur onsdag 26. juni. Vi var 24 i alt. Litt spente var vi på hva turen ville gi oss.

Starten gikk fra Haugen Bo og servisesenter hvor de fra Hedalen og Begnadalen kom på bussen. Deretter gikk ferden til Bagn hvor resten av flokken ventet.

Vårt første stopp var Statens Vegvesen sitt Museum. Der fikk vi innføring i mye spennende historie, og moderne teknikk. Godt var det også med en matbit og kaffe.

Turen gikk så over Frisvegen, vi kom opp i et vakkert fjellområde over Ringebu. Vi stoppet på Aukrustsenteret i Alvdal. Solan og Ludvig tok i mot oss og ruslet med oss under stoppen der. Målet vårt var Savalen.

Aldri har vi blitt bedre mottatt noe sted. Det var førsteklasses service fra bussen stoppet utenfor døra, til vi reiste igjen. Her fikk vi deilig mat så det holdt. Østerdalsbuffe, lyskveld, treretters middag----ja sågar kaffe på senga om vi ville ha.

Vi besøkte Nissehuset. Vår nisse bor jo i Savalen – om du ikke viste det fra før.

Turen hjemover gikk om Folldal gruver. Der ble vi tatt imot med kaffe og vafler av omviseren. De tøffeste tok toget inn til Worms hall, 600m inn i fjellet. Mens de andre brukte pengene sine på utallige flotte ting av stein.

Veien over Venabygdfjellet førte oss tilbake til Gudbransdalen. Et fantastisk fjellområde. Store åpne fjellvidder med mengder av reinsmose.

Siste stoppen var Tretten, et idyllisk sted, og ei nydelig elggryte ble satt til livs.

Turen gikk så fra Lillehammer over Torpaåsen til Dokka. Over vakre Nordsinni Tonsåsen og til Bagn, og Begnadalen.

Takk til Anders Lunde som kjørte og guidet oss trykt hele turen! En tur som varte i tre dager.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter