BPublisert:  15.12.13  


«Bilder fra en svunnen tid» – årets julegave?Bilder fra svunnen tid redSør-Valdres Rotary er stolt av å kunne legge fram en oppfølger av boken som ble utgitt i 1985.

Boken som kom ut i 1985 omhandlet perioden før 1930. Tanken var at det skulle komme en oppfølger – og nå er den her! En bokkomite` bestående av Trond Bråten, Bjørn Gjerdalen, Mikael Dølven og med Sigrid Haugen som redaktør påtok seg oppgaven, og resultatet ble bra.

Vi startet arbeidet med å organisere grendesamlinger i hele kommunen der alle kunne komme med bilder og historien bak disse. Boken har nå vært i salg siden i sommer og er blitt godt mottatt. Dette er en bok fra folket til folket.  Arbeidslivet har fått en bred plass i boken. Bildestoffet spenner fra jord- og skogbruksdrift til industri og kommunikasjon.Dessuten har skole og foreningsliv med kultur og fritidsaktiviteter fått stor plass.

Det dukker alltid opp bilder som det er vanskelig å plassere under et bestemt emne. Disse gir et interessant innblikk i folkelivet den gang de ble tatt. Vi fant også plass til disse samt et lite ”galleri” bestående av personligheter fra perioden. Bildene som vi har fått tilgang til er ikke blitt publisert tidligere. Vi takker alle som har vært villig til å dele sine private bilder med oss!  Gjennom denne boken får vi godt anskueliggjort hvordan lokalsamfunnet har endret seg.

Boken ligger for salg flere steder i kommunen. Den kan også kjøpes direkte fra Rotary sine medlemmer. Vi har samtidig med den nye boken trykt opp et nytt opplag av den gamle.  De som  ikke har denne fra før, kan få kjøpt den nå.

Ved kjøp av begge bøkene er prisen kr. 400,-. Ved enkeltkjøp er prisen for den nye kr. 300,-  og  kr. 200,- for den gamle.

Sør-Aurdal RotaryNettsideansvar:  Reidar Schlytter