Reisebrev


Publisert:  22.03.13    

Reisebrev nr 3 fra Thailand

Hei !

Under vårt frivillige vintereksil  er vi nå på vårt tredje og siste stoppested, nærmere bestemt i den sjarmerende kystbyen Prachuap Khiri Khan. Her har vi vært ”byfanter” siden den 12. mars. Men også her er det fuglesang.

Akkurat her er Thailand på det smaleste; 13 km vestover ligger grensa mot Myanmar. PKK var opprinnelig en fiskerlandsby, som nå har vokst til en livlig og allsidig småby med mange kontraster:

Gammeldagse landhandlere side om side med stilige sjapper, flere markeder, og direktesalg fra tuk-tuk. Mange gamle trehus. Og her er hele 11 forskjellige banker. Her er ca 33.000 innbyggere, og hele byen kan greit ”bevandres” til fots med gode sko !

Framkomstmiddel nr. en  er tuk-tuk, dvs motorsykkel med  sidevogn, som har tak og tregolv. Noen har hengekøye oppunder taket, der sover familiens yngste mens mor eller far kjører rundt med varer. Ellers er her et sammensurium av syklister, mopeder, handkjerrer og biler, og to-og firbeinte fotgjengere. Likevel er dette langt fra en travel by, her er en ganske avslappa atmosfære. Byen ”legger seg tidlig”, og det gjør vi også !

Fra rommet vårt i 5. etasje ser vi det meste av byen, inkl. Rådhuset med blått tak, fiskepiren og en del av fiskerflåten. Lengst nord ligger Krajok-høyden med tempel på toppen. Det er 3-400 trappetrinn opp dit, og der bør en helst gå tomhendt pga innpåslitne apekatter underveis !

Sør for byen ligger en koloni med den utryddingstrua dyrearten lemur-aper. Ungene er banangule når de er små.
Byens stolthet ligger sentralt i byen: ”City Pillar Shrine”, hva nå det måtte bety.. Selve bytemplet  Wat Koalak ligger 5 min fra hotellet vårt, et stort område med mange tempelbygninger. Fredelig å rusle rundt der blant munker, høner & haner, katter & hunder.

For å komme til badestranda Ao Manao  (Sitronbukta) tar vi drosje, dvs tuk-tuk ca 10 minutter sørover, og avtaler henting på ettermiddag. Vi kan leie stoler/bord/parasoll for hele dagen for mindre enn en femmer, og få kjøpt og servert mat på stranda. Eller vi kan gå til ”Foringsplassen” like ved, der er noen 10-talls kaféer med mye godt fra sjøen.

Mye god mat i byen også ! På hotellet får vi bra frokost for ca 10 kr., det samme gjelder lunsj rett over gata.
Bare blide og pratsomme folk overalt, og noen kjenner oss igjen, vi har vært her noen ganger før.. PKK er nok vår yndlingsby her i Thailand !

Men her er det ikke ”fint” å være brun, må vite… Ansiktskrem og body lotion fås kun med bleikemiddel ”White is beautiful !” sier reklamen.

På de fleste thailandske TV-kanaler var det for noen dager siden innslag fra Prinsesse Sirinphorns Norgesbesøk. Og da kunne vi med egne øyne se at vinteren fortsatt klorer seg fast : is og gammal snø foran Slottet og Stortinget. Litt forfriskende å se, for her er det jamt 34-36 varmegrader i skyggen.

Vi har hatt det svært bra i vinter, men gleder oss til å komma heimatt !

GOD PÅSKE
ønskes fra Ragnhild og Ove.


Ao Manao


Blomsterranke


City Pillar Scrine, byens stolthet


Detalj


Foringsplass på stranda


Gammeldags landhandel midt i byen


Gateglimt 1


Gateglimt 2


Klassisk tuk-tuk Taxi


Kongebilde under arbeid


Ledig plass her....


Lunsj på stranda


Lunsj til 10 kr.


Morgenstemning


Møbeltransport


Noe for de minste


Ove på stranda


Passiar på stranda


PKK Hospital


PKK Pillar shrine


Ri Taxi


Smilets land, det gjelder også ustillingsdokker


Staselig postkasse


T-bone og laks på Gossip Cafè


Tempelhane med frue


Utsikt fra frokostrommet


Utsikt fra rommet vårt


Veggmaleri av lemurape


Vindusshopping er gratis, men det ble en liten handel....


Våre blide lunsj kokker


Wat Kolak,  byens tempel


 
FOTO:  Ragnhild og Ove


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter