Reisebrev 


Publisert:  03.03.13    

REISEBREV  FRA THAILAND Nr 2/ 2013

Tekst og foto: Ragnhild og Ove Strømmen

For svært lenge siden, da pil og bue var vanlig jaktvåpen, ble det felt ei villku i området vi holder til i nå. Da jegerne begynte å flå den døde kua, våkna den til live og løp sin vei-.  Så sier sagnet…   Og navnet på stedet her, Thung Wua Laen Beach, har sitt utspring i denne eldgamle historien.

 Vi kaller stedet rett og slett for Kustranda, og den ligger 14 km nord for byen Chumphon på fastlandet. Chumphon kan oversettes med ”Vegamotet”, og er det egentlige skillet mellom Nord og Sør-Thailand.

Vi kom hit den 17. februar, og reisa tok ca 8 t fra øya Samui. Først med stor katamaranbåt, og den siste biten med buss og drosje.
Her bor vi bra på ”Clean Wave Resort”, en svært veldrevet familiebedrift. Navnet passer bra, lang, flat strand, og passe store bølger når det ikke blåser.

Vi har vår egen vesle kåk med altan, og for den betaler vi ca 140 kr pr d. Fin hage ! Og der rusler en hane med harem på to, pluss en stripete katt. Svært god service her; nytt sengetøy hver eneste dag, og bretting av håndklær er visst en egen kunstform… Her feies og lukes og vatnes i hagen, og nylig er alle hekker  klipt.

Restauranten ligger like ved stranda, så vi kan nyte god mat med havutsikt og sval bris. Daglig leder er eldste datter Noi på 45, og hun er utrolig hjelpsom ! Kjører oss hit og dit og har hjelpt oss med bestilling av bosted på neste stopp.

Det er 3 km til nærmeste landsby med marked, postkontor, butikker med mer. Buss, dvs pickup begge veier ca hver time.
I helgene kommer det gjerne en drøss med thaier fra den gloheite  by’n for å bade og kose seg på stranda, så da er det liv og røre, med sang, musikk og fellesmåltider i det fri, eller bak på pickupen..

Så livet på stranda varierer veldig, fra en håndfull mennesker midt i uka, til 2-300 i helgene. Ellers er nok dette egentlig ei ”bakevje”, men det visste vi  jo, for vi har vært her 2 ganger før Og det MÅ jo ikke skje noe hver dag; det gjør det jo ikke i Begnadalen heller !

Litt synd at vi ikke har fått sett vintersport på TV her, den eneste vestlige kanalen er DW, og der dreier det meste seg om Paven… Men vi leser både riks-og lokalaviser fra Norge, og vi kan høre på nettradio, eller lage vår egen ”ønskekonsert” på YouTube...

Etter snart 2 mnd i Thailand har vi ikke truffet noen andre norske turister. De er kanskje på mer urbane steder ? Men 2-3 dager i februar hadde vi besøk av et trivelig Bodø-par vi kjenner, de ferierer på kysten ca 3 t lenger nord. Det var stor stas, og det ble masse skravling !

Ellers har vi truffet hyggelige reisende fra mange land, og også noen thailandske turister.

Om vel  1 uke drar vi videre nordover, til byen PrachuapKhiriKhan, og der skal vi være til vi setter kursen mot Våren i Valdres !

30 graders varme hilsener fra Ragnhild og Ove.Farvel Samui


Vår nye jungel, som er en park


Kåken vår


Morgen sol


Ananas


Blomsterparakt


Papaya


Kjøttsalg på gata


Søppeldung med understell av gamle moped-dekk


Nam-nam


Søt mann og søt palme


Tre gode busser


Noy, 45


På trammen


Oksen og kua


Ukeslutt


Glade strandgjester


Liten gutt og stor bølge


Thung Wua Laen Beach


Finurlig hånklebretting

Nettsideansvar:  Reidar Schlytter