Publisert:  17.02.13    

Innskriving av 1.klassinger.

Britt Mykleseth

Torsdag 14.februar troppet 10 spente barn, sammen med sine foresatte, opp til innskriving ved Begnadalen skole.

Det er Vemund, Ada, Johannes, Ronja, Knut, Elinor, Lars, Hanne, Harald og Hermine som begynner i 1.klasse til høsten.

De ble tatt mot av rektor Britt, og lærer Bente Synnøve som skal være kontaktlæreren deres.

Alle barna presenterte seg for rektor og kontaktlærer.

Rektor ønsket dem velkommen til skolen, og spurte om barna visste hvorfor de skulle begynne på skolen. Alle visste at de skulle lære bokstaver og tall, og at de skulle lære å lese, skrive og regne. Det gledet de seg til.

Så lærte rektor barna sangen ”En kort og en lang”. Den fenget veldig da vi sang verset fortere og fortere. Kjempegod trim!

Johannes fylte 6 år, og både barn og voksne sang bursdagssangen for ham.

Så fikk barna hver sin fine bok som rektor hadde pyntet og gjort i stand til dem. Denne fikk de tegne og skrive i. Det gjorde de sammen med Bente Synnøve.

Mens barna var sammen med Bente Synnøve, fikk de foresatte informasjon fra rektor. Da fikk de vite om fadderordning og faste aktiviteter på skolen. Likeså at barna skal gå sammen med 2.klasse til høsten, og at det vil være to voksne til stede i de fleste timene. Gruppa blir på 15 elever i alt.

Utover våren skal ”førskoleklubben” som de kaller seg, være sammen med elevene på småskolen noen ganger i løpet av våren. Det blir litt forskjellige aktiviteter. Dette er planlagt sammen med barnehagen.

Det ble gitt info om SFO, og at søknadsfristen er 1.mars. Søknaden skal leveres elektronisk, og søknadsskjema ligger på kommunens hjemmesider. Det er ikke morgenåpent SFO eller SFO på onsdager ved Begnadalen skole.

Skolestart til høsten blir 19.august, med full dag fra første stund. Mat og drikke må derfor medbringes denne dagen. 1.-2.klasse går på skolen mandag, tirsdag, torsdag og fredag hos oss. Onsdag er fri.

Innskrivingen varte 1 time, noe som viste seg å være passe lenge. Godt fornøyde med starten på skoleløpet, og med enighet om at de gledet seg til høsten, gikk de fleste inn til dag i barnehagen. Vi på skolen gleder oss til at de begynner på skolen.

 


 
FOTO:  Reidar Schlytter


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter