B


Publisert:  15.12.13  


STAUT-konserten på Farmen-gården

Ole Torgeir Dokkebakke

Jeg har blitt oppfordret av redaktøren til å skrive noen linjer rundt arrangementet og konserten som bandet STAUT holdt for Begnadalsgutta / Hougsrudbakken Skiflygerlag på Farmen-gården i Valdres fredag 30.august 2013.

Som kjent vant Begnadalsgutta en auksjon i regi av Valdres Fotballklubb med rettighet til en privat, eksklusiv konsert med bandet. Siden Begnadalsgutta (Gremlins) fylte 25 år i år, så ble dette også markert som jubileumsarrangement.

Totalt ca 50 stk (medlemmer med sine respektive) meldte sin interesse for arrangementet. Turen startet fredag ettermiddag med buss fra holdeplassen ved Fennøya gård. Medlem nr 10 og bussjåfør Magne Stensrud med sin veteranbuss var et selvfølgelig valg. Det er sjelden kjedelig når Begnadalsgutta er på tur. Med påstigning av blant andre medlem og trubadur Biribakken på Bagn, ble forspillet som seg hør og bør.

Ved Aurdal Fjordcamping ventet båtene Vesle-Kari og Ola som skulle besørge en idyllisk tur på elva fram til Farmen-gården. Vesle-Kari tok føringen utover elva, og Ola forsøkte å henge på. For de av oss som valgte Ola (inkludert Ole ”Mørris” Ragnar), viste det seg at turen skulle by på en overraskelse.

Noen hundre meter før et lite stryk stod røyken plutselig opp fra motoren, før den sloknet. Vi fryktet en stund brann, men heldigvis skjedde ikke det. Uten årer og mobildekning seilte vi på medgangsbølgen et lite stykke, for så å stoppe helt opp nær inntil land, men ved et steinete, ulendt og bratt terreng. Mannskapet og en feststemt gjeng på Vesle-Kari fikk ikke med seg vårt skipshavari, og de forsvant i horisonten. Heldigvis hadde vi med oss føde, så vi skulle nok klare å holde ut noen timer på vannet (og vannvogna).

En lystig gjeng så ikke svart på situasjonen. Kreativiteten når det gjelder avvanning kom også til utløp. Roar Olsen fikk til slutt padlet oss med en tynn staur inn mot land, så resten av gjengen kunne få utløp for sine behov. Og der var vi da, med følelse av å være langt ute i ”villmarken”. Etter en tid oppdaget vi Vesle-Kari i det fjerne. Og der, i baugen, satt trubadur Biribakken med kjerring og spilte og sang! Som den rause musikant han er, valgte han altså å bli med Vesle-Kari tilbake for å hente oss skibbrudne.

Og underholdningen fortsatte, uten sure miner over det inntrufne uhell. Mest lei seg var kanskje vår polske skipper, men etter hvert som han skjønte hvilken ”gal” gjeng han hadde fått æren av å seile med, så slappet han av (og til tross for det inntrufne, men rause som Begnadalsgutta er, så ga vi ”tips” til våre polske venner og skippere!)

Etter ca en times forsinkelse ankom vi Farmen-gården, der vi ble tatt vel imot av vert Ole Kulterstad. Det smakte nå med det som var igjen av rømmegrøt og spekemat. Etter noen innledende ord av undertegnede var det tid for kveldens høydepunkt, nemlig den akustiske konserten med STAUT på Farmen-låven (forresten et veldig fint sted for denne type arrangement).

Undertegnede har vært på Rockefeller et par ganger for å høre Staut, men det kan etter min mening ikke sammenlignes med denne konserten vi nå overvar! Staut-gutta ga alt i en helt spesiell setting og atmosfære! En ”en-gang-i-livet” - opplevelse som vi ikke ville vært foruten! Her ble kjente og kjære Staut-sanger, også noen nye, fremført akustisk og med innlevelse.

Takk til Ørnulf og gutta for deres bidrag til Valdres FK, for deres positivitet og deltakelse i Begnadalsguttas arrangement, og for den svært hyggelige og minneverdige musikalske stund dere ga oss denne fredagskvelden! Magne Olav Huset (Plomma) var bl a utsendt fra ledelsen i Valdres FK for å takke for Staut sitt bidrag til fotballklubben. Huset og Begnadalsgutta i fellesskap spleiset på velfortjent gave til hver og en av Staut-gutta.

Under min introduksjon av STAUT før på kvelden ble det til at jeg i humoristisk ånd nevnte dem (Staut) som ”oppvarmingsband” for den senere ”hovedattraksjon”, nemlig Trubadur Biribakken, som stod for det musikalske innslag utover kvelden (takk, Geir Heine!).

En stor takk rettes til Ole Kulterstad og tjenere for hyggelige omgivelser og god service. Klokken 23.59 var det tid for retur til Begnadalen for de fleste av oss, med bussjåfør Magne. Takk til ham også! (som bl a alltid tar vare på gjenglemte gjenstander)

På vegne av Begnadalsgutta / Hougsrudbakken Skiflyygerlag
Ole Torgeir

 
FOTO:  Svein Olav KopperudNettsideansvar:  Reidar Schlytter