Publisert:  20.02.13  

Karneval i barnehagen

Trine Adde Hansebakken

Når du hører ordet karneval, går kanskje dine tanker til karneval i Rio og samba rytmer? Det er flotte kostymer og lettkledde brasilianske elegante damer man ser for seg.

Det er ikke bare der de feirer karneval. Begnadalen barnehage har og en lang tradisjon på dette. Karneval feires nesten over hele verden, spesielt i katolske land.  Selv om ikke karnevalsfeiringen har et religiøst innhold, er opprinnelsen religiøs.

Februar er en aktuell tid for karneval. Og det er også da vi feirer. I år var det mandag 18. februar vi hadde dekket til fest i gymsalen. Det er ikke bare i Rio de er flinke til å kle seg ut i fine kostymer, men i Begnadalen kan man det og.

Det er ingen ting å si på kreativiteten og fantasien. Vi hadde besøk av Superman, oljesjeik, mini mus, pirater, klovner, prinsesser, pippi, dinosaur, menn, politi, cowboy, indianer, leopard, dalmatiner, sjiraff, elg og katt om jeg ikke har glemt noen.

De som ønsket fikk tilbud om å sminke seg i fjeset. Vi hadde karneval sangen med dans til, danset som på ett diskotek og vi hadde stol leken. På menyen sto pizza snurrer, saft, is til dessert og intet karneval i barnehagen uten å slå katta ut av sekken. Hva sekken inneholdt? Jo selvfølgelig litt godt.Her kan du se flere bilder fra Karnevalet i Begnadalen Barnehage, klikk her.....


 
FOTO:  Trine Adde Hansebakken


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter