Reisebrev

Publisert:  27.02.12 HEI IGJEN !

Ove og Ragnhild Strømmen

Etter det vi har lest oss til på "yr" og "begnadalsdotten" ser vi at temperaturen stiger i Valdres, og at våren så smått begynner å våkne -.
 
Temperaturen stiger her også, "til DE grader", bokstavelig talt !
Vi er i kystbyen NhaTrang, og her har vi hatt mange fine dager på stranda. Etter noen dager med lavere temperatur og litt regn, er det nå blank og blå himmel igjen, og ganske så varmt, dvs 27-34 plussgrader i skyggen.
 
Det er mye å finne på i dette området: Vi har vært på dagstur til 4 øyer, på den siste var det et stort havakvarium. Ellers er her museer å besøke, og Magne har vært to turer til golfbanen.  Her er flere markeder med mye folkeliv. Ungdommene Kari og Magne har streifa byen på kryss og tvers til fots, og besøkt alle markeder i området. På et lokalt marked såg vi ei ung dame som broderte på en bunad, og en i følget vårt visste at dette var Leknes-bunaden fra Lofoten ! Tannlegebesøk er det også blitt, med bra og rimelig resultat -.
 
Magne og Ragnhild leide moped en dag og dro langt ut på landsbygda på 4 timers tur. Grei trafikk og fin natur !
Å leie MC en dag koster det samme som ett stykke sjokoladekake på konditori; snaut 20 kr, så prisene her er det ikke lett å bli klok på !
 
I løpet av regnværsdagene tok Kari strikkepinnene fatt, til stor glede for vaskejentene her på hotellet, som fikk både luer og kjole til småbarn. Vi driver også med ordleker og "hangman" på vår felles balkong her i 4. etasje
 
Og siste uka har vi hatt flere naboer å dele balkongen med: R og O's sønn Bergfinn med sin vietnaemesiske sambo No og sønnen Theo på snart 4 bor også her !!!

De var først  i No's barndomshjem lenger nord, og hun hadde ikke vært i Vietnam på 7 år, så det hadde vært gledelig gjensyn med slekt og venner. Og Theo snakker nesten flytende vietnamesisk nå.
De tre + farmor R besøkte en fornøyelsespark på ei øy en dag. Det mest spennende ved turen var overfarten til og fra: Vi reiste med verdens lengste oversjøiske kabelbane. Luftig og fint å dingle avsted høyt over bølgene !

R., Theo og No har også vært lenger sørover på besøk hos slektninger av No, 1.5 t med lokalbuss. Hyggelige og gjestfrie folk ! Maten ble tilberedt og servert på golvet, og når kvelden kom, sov vi på matter på samme golv. Nydelig mat !! Og god søvn !!
Apropos mat: En ettermiddag bestilte No en liten pattegris fra en restaurant, og det ble et lekkert fellesmåltid ute på balkongen. Det ble mer enn nok mat til 8 pers. Magne bestilte krokodillekjøtt på restaurant en kveld, det var visst ikke spesielt godt. Men greit å ha prøvd det...
 
R og O kjenner jo mange her i byen etter tidligere besøk, og med No som tolk ble det mye lettere å "prate sammen". Hun har lært oss alle fire mye om Vietnam som ville ha vært vanskelig å finne utav på egen hånd.

Men nå skilles våre veier: Tøyengjengen drar hjem til Oslo, til jobb og barnehage, og vi priviligerte frifantene drar til nytt og ukjent mål i innlandet, nærmere bestemt en by ved navn Buon Ma Thuot. Det eneste vi vet er at der er det enda litt varmere enn her...

Men det er greit å reise herfra nå, etter å ha vært her i ca 1 mnd. Godt og billig har vi bodd : Totalt 2.600 NOK pr par for hele perioden på et hyggelig hotell.
 
Varme hilsener til dere alle fra
"KROM".Så hatten passer...


Bunadsøm....


En staut kar...


For gjennvinning...


Frisk bris, kabebanen i det fjerne  


Golvservering...


Hos tannlegen...


Inngang til akvarium...


Kabelbane...


Magnes krokodillebiff...


Marked...


Nha Trang


Pattegris...


Shopping...


Strandliv


Strandliv 2


Strikkestund...


Zzzzzzzzzz

 
FOTO:  Ove og Ragnhild Strømmen


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter