Reisebrev


Publisert:  30.01.12
Reisebrev fra VietNam

Ove og Ragnhild Strømmen

For tredje gang besøker vi dette vakre landet,  befolka av gjestfrie, blide og arbeidssomme mennesker.

Denne gangen reiser vi sammen med Kari og Magne fra Hedalen; trivelige turkompiser !
 
De første 10 dagene bodde vi på tropeøya Phu Quoc, der pepperen gror, og den skrev vi om i fjor. Ragnhilds fetter Leiv og fru Reidun var der samtidig med oss, og vi seks hadde fine turer på sjø og land, og mange hyggelige måltider sammen.
 
22. januar var den siste dagen i Kattens År, og under nyttårsfeiringa var vi i byen Can Thu i Mekong-deltaet.Fyrverkeri i stor stil og store folkemengder.

Nå er det Dragens År som gjelder.
Den mektige Mekongelva har sitt utspring i søndre del av Himalaya, i Tibet. Den markerer grenser langs Burma, Laos og Thailand. Her i Vietnam deler den seg i 5 elver og skaper dette fruktbare deltaet som kalles landets "risbolle".

Millioner av mennesker lever av, på og ved disse elvene.
Vi bodde med utsikt mot soloppgangen og elva Can Hau, en av Mekongs utallige "småsøstre". Under en 5 timers båttur opplevde vi mye av livet på elva: Flytende markeder av mange slag, som bensinstasjoner, frukt-og grøntutsalg, "coffee-shop", blomster, kurver og mye annet.

Rett utafor døra der vi bodde var det et svært livlig marked, med alle slags frukter, grønnsaker, klær, fisk mm.
Og på restaurantene ble det mange smakfulle fiskemåltider !
 
En dag var Magne og Ragnhild på MC-tur (vi satt bakpå..), og vi var mektig imponerte over smidigheten i den SVÆRT tette trafikken !!!

Ute på landsbygda kjørte vi gjennom store områder med rismarker og plantasjer. Enkelte steder gikk det "over stokk og stein", vi kryssa utallige trebruer, og enkelte steder var vegen så smal at to møtende mopeder og ei høne kunne skape trafikkaos...
 
Nå har vi flytta på oss igjen; ifølge Magnes GPS 444 km i luftlinje.
Men egentlig mye lenger ! Vi starta reisedagen fra CanTho med en 4 timers drosjetur, her kan en koste på seg denslags uten å blunke. Så fly fra Saigon til kystbyen NhaTrang, og her blir vi på ubestemt tid.
 
Varme hilsener til alle vi kjenner som kjenner oss!
KROM (Kari, Ragnhild, Ove og Magne)


 
FOTO:  Ove og Ragnhild Strømmen


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter