Hougsrudbakken Skiflygerlag


Publisert:  01.04.12 På tur til Planica

Svein O. Kopperud

Vi var 13 godt voksne og litt over middels sportsinteresserte karer fra Bagn og Begnadalen,som tok turen til World Cup finalen i hopp, som alltid blir arrangert i skiflygningsbakken i Planica i Slovenia.

For 7 av oss var det 2. turen til Planica, som inntil i fjor var verdens største hoppbakke med en bakkerekord på 239 meter satt av Bjørn Einar Romøren.

Nå har som kjent Vikersundbakken tatt over verdensrekorden. Vi bodde i Kransjka Gora, en vintersportsby med folketall på størrelse med Fagernes. Planicarennet er skisportens 17. Mai i Slovenia og med kort veg over til Østerrike blir disse rennene en folkefest. Vi var på renn både fredag, lørdag og søndag.

På fredagen vant hjemmefavoritten Robert Kranjec en populær seier,  de norske hoppet dessverre litt for dårlig og nådde ikke helt opp. Lørdag var det lagkonkurranse der Norge ble nr. 2, Østerrike var det lite å gjøre med. Søndag var det verdenscupfinale, der de 30 beste i verdenscupen deltok. Anders Bardal ledet verdenscupen og hadde bare å unngå å bli sist for å vinne verdenscuptrofeet.

Bardal gjorde jobben og fikk trofeet som verdens beste skihopper sesongen 2011/2012. Kanskje turens høgdepunkt for oss nordmenn. P.g.a av regn og vind ble det kun en omgang  på søndag, de 2 andre dagene hadde vi knallvær med opp mot 16 varmegrader. Alt i alt en flott tur med godt sportslig og ikke minst godt sosial utbytte.

Det er et hyggelig prisnivå i Slovenia, og i motsetning til sin norske konkurrent i Vikersund prøver de seg ikke på å prise seg ut. Det blir etter alt å dømme ny tur til Planica og Kransjka Gora i Mars 2014. Turen kan absolutt anbefales.

Deltagere fra Høkksrubakken Sliflygerlag

Magne Damslora
Svein-Egil Finøen
Svein O. Kopperud


 
FOTO:  Svein O. Kopperud


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter