Reisebrev


Publisert:  19.01.11

EN TROPISK HILSEN FRA VIETNAM.

Vi vil gjerne sende en varm og sommerlig hilsen til dere i Vinterlandet. Nå er vi tilbake der vi avslutta i fjor, i kystbyen NhaTrang. Den ligger utstrakt langs ei vakker bukt ved Sør-Kinahavet, og det er hele 6 km lang strand her.

Langs sjøen er det mange 100 m med kokospalmelunder, og denne uka er det høsting på gang, av store, blanke kokosnøtter. En spreking med jungelkniv klatrer barbeint til topps og skjærer løs og bunter sammen store klaser med kokosnøtter, som så fires ned i tau. Der står noen klare med sykkelkjerrer, og frakter nøttene til en lastebil. Visne greiner og rusk og rask blir fjerna og kjørt bort. Hvor kokosnøttene så tar veien, det vet ikke vi...

 Vi har late dager her, og sover godt og mye. Vi er jo i vinterdvale..

Men vi har også farta litt rundt og sett oss om., bl. a. har vi vært på båtbyggeri der vi kunne se hvordan de bygger og reparerer ganske store fiskebåter, med nokså enkle hjelpemidler. Et eksempel: For å få riktige "svingen" på et sidebord til en båt, blir bordet lagt i ei stor slags tvinge, og lagt inn til et brennende bål til det har fått riktig fasong.

 
Trebrua vi står på ble bygd i løpet av bare 10 dager i 2004. Bompenger er ei snau norsk krone pr fotgjenger, og 2-3 kr for alle slags tohjulinger. Pengene blir satt på et fond til finansiering av reparasjoner, for brua får svært hard medfart hver høst, når stormene raser og det alltid er sterk flom.

Det kan forresten være hard vinter her også. For ca 2 uker siden var det nede i minus 2 i de nordligste fjellprovinsene, og ca 400 storfe frøs ihel. Mange barn og gamle måtte til sykehus med luftveisproblemer, og det var stor mangel på respiratorer.

 Men her har vi det godt og varmt ! Som en fin sommerdag heime... Og "ferien" har bare såvidt begynt!

OBS ! Vi ønsker Begnadalen Amatørteater lykke til med "Ute på prøve" !!

Skulle gjerne opplevd det!

Varme hilsener til alle vi kjenner som kjenner oss !

Hilsen Ragnhild og Ove fra Begnadalens Dype Skoger, f.t ute på prøve..


KONTRAST


Ove brøyter snø før avreise 06.01.11


Ragnhild på stranda i VietNam 10.01.11


 
FOTO:  Ove og Ragnhild 


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter