Sør Aurdal Koret


Publisert:  15.05.09 Fra avisa har vi klipt ut følgende artikkel vedr. Sør Aurdal Koret:

Våryr vårkonsert

Kjente og ukjente gladsanger fylte samfunnshuset på Åsvang, da Øye og Fjellblomen sanglag inviterte til vårkonsert, sammen med Vestre Slidre sanglag og Sør-Aurdalkoret.

ELISABETH ØRAKER

Publisert 14.05.2009

Rett skal være rett. Konserten startet riktignok med noen alvorssanger fra Mikis Theodorakis, som holdt både seg sjøl og andre medfanger oppe med å skrive sanger og synge da han satt fengslet under juntaregimet. Øye Fjellblomen sanglag framførte sangen om frihet og «Marina» på en flott måte og «Brevet», med solist Kåre Jacobsen Myhre likeså. Deretter kom det kjente og kjære sanger på rekke og rad.

«GubbaNoa» ble framført på sitt originale vis, og det gikk ett lettere «gisp» igjennom salen da dirigent Myhre kunne fortelle at denne barnesangen opprinnelig er ei drikkevise. Drikkevise ble det, og den som ennå ikke vet hvordan det skal drikkes, fulgte nok litt dårlig med.

Videre fulgte det vakre toner med «Menuett i Mai», «Danse mot vår» og vi fikk en behagelig og fin opplevelse, og ikke minst, en viktig påminnelse om at man skal skynda seg att elska...

Mr. Cor: bass og boss
Da koret til Mr. Bakke himself entret scenen, ble vi brått tatt med til Afrikas land, og flotte rytmer og skikkelig negro spirituell groove, fylte rommet. Det var kraftfullt og med bra trøkk. Det er også deilig å se at når man synger sanger med slike rytmer, så må bare kroppen bevege seg. Det blir rett og slett både gladere og finere å høre på.

De gledet også den fullsatte salen med den vakre «Gabriellas song». Som seg hør og bør i disse Abba-feber tider, ga de oss også to sanger fra disse svenskene som har laget låter som vi bare elsker å høre på.

Og uten å dra de andre ned i søla, så må jeg bare nevne den nederlandske søraurdølen, Mr. Cor Ensink. Han hadde en innlevelse og formidlingsevne under framførelsen av Mamma Mia, som det var en fryd å se på. Helt herlig!

Gladaften
Med servering av ypperste klasse, loddsalg i tradisjon tro og stinn brakke ble dette en skikkelig glad aften.
Bygdas kor avsluttet kvelden med den flotte Liverpool-sangen, «You never walk alone», og det ble en verdig og fin avslutning på en sangkveld det var vel verdt å få med seg.
Men, èn ting til slutt. Jeg oppfordrer alle kor i hele verden om å kaste notepermene sine så langt de får dem, i alle fall under konsert. Å synge handler mye om innlevelse og formidlingsevne.

Disse korene består av dyktige sangere som virkelig får det til og låte. Jeg tør nesten ikke tenke på hvor bra det hadde vært; uten noteark.Gladkveld: Øye Fjellblomen sanglag, med dirigent Elisabeth Myhre, inviterte til en gladkveld med mye flott sang på Åsvang tirsdag kveld.


Innlevelse: Det er ingenting å si på Jan Henrik Bakkes engasjement som dirigent. På denne måten signaliserte han til sine sopraner om at tiden var kommet for å finne den veeeldig høge tonen.


Gjestekoret: Vestre Slidre og Sør-Aurdalkoret gledet en fullsatt sal med flott og variert korsang


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter