Publisert:  01.07.09
Medaljegrossisten

Av Nils Erik Nilsen (OA)

Tre gull og to sølv individuelt ble beholdningen for begnadølen Odd Kolsrud, under nordisk mesterskap i skyting for veteraner i helga.


MESTVINNENDE: Odd Kolsrud viste kalasform, og glupende appetitt på medaljer under nordisk mesterskap for veteraner i helga. Her med en del av fangsten på banketten lørdag.
Foto: Knut Bakken

 

I tillegg var han sterkt delaktig i en særdeles ublu norsk innsats i lagskytingene. Med Kolsrud på en framskutt plass ble det tre laggull og en bronse.

Mesterskapet foregikk i Meråker

Utrolig
- Det er helt utrolig at jeg skulle klare dette, med alle de beste veteranskytterne i Norge, Danmark, Finland og Norge på plass, sier en svært fornøyd Kolsrud, som representerer Nordre Land skytterlag, etter at den avsluttende luftriflekonkurransen brakte sølvmedalje i går.

Der måtte han strekke våpen for finnen Anti Tyrväinen, for øvrig sølvmedaljevinner i historiens første OL-konkurranse i skiskyting.

- Jeg har ikke skutt luftrifle siden i vinter, og hadde ingen grunn til å forvente noe stort. Likevel er jeg fornøyd, og arrangørene hevdet at jeg ville få overlast på hjemveien på grunn av medaljer og premier, sier en fornøyd Odd Kolsrud.

Superuke
Hele den siste uka har vært et manifest av Kolsruds styrke som skytter. Han startet tirsdag med å skyte 350 i veterancup i Trysil, fortsatte med 350 både på Raufoss og i Snertingdal onsdag og torsdag. Fredag morgen vendte han kursen mot Trøndelag og nordisk mesterskap i matchskyting for veteraner.


Nettsideansvar:  Reidar Schlytter